ΑΘΗΝΑ
16:03
|
18.04.2024
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, πριν τις 22 Ιουλίου είχαν καταγραφεί μόνο πέντε θάνατοι από την ασθένεια, όλοι στην Αφρική.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ισπανία και η Βραζιλία κατέγραψαν τους πρώτους θανάτους από ευλογιά των πιθήκων εκτός της αφρικανικής ηπείρου.

Στην Ισπανία, το κέντρο συντονισμού έκτακτης ανάγκης του υπουργείου Υγείας σε έκθεσή του χθες ανακοίνωσε πως από τα 3.750 κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα για τα οποία διαθέτει πληροφορίες, τα 120 (3,2%) χρειάστηκαν νοσηλεία και ένα άτομο έχασε την ζωή του. Το υπουργείο Υγείας δήλωσε σήμερα πως ένα ακόμα άτομο έχασε την ζωή του από την ασθένεια. Στη χώρα έχουν καταγραφεί συνολικά 4.298 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Στη Βραζιλία, ο ασθενής που απεβίωσε ήταν ένας 41χρονος άνδρας. Το υπουργείο Υγείας της χώρας δήλωσε ότι ο άνδρας υπέφερε επίσης από λέμφωμα και εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. «Είναι σημαντικό να υπογραμμιστεί ότι είχε σοβαρές συννοσηρότητες, ώστε να μην διασπαρθεί πανικός στον πληθυσμό. Το ποσοστό θνησιμότητας είναι πολύ χαμηλό» ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας από τις 22 Ιουλίου, προηγουμένως είχαν αναφερθεί μόνο πέντε θάνατοι από ευλογιά των πιθήκων, όλοι στην Αφρική. Ο ΠΟΥ το περασμένο Σάββατο κήρυξε την ταχέως εξαπλούμενη επιδημία παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την υγεία, το υψηλότερο επίπεδο συναγερμού του.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα για την αρχειοθέτηση της μήνυσης συγγενών κατά Τριαντόπουλου

Προσφυγή στο ΣτΕ για την κατάργηση των απογευματινών χειρουργείων

Τέλος το πενθήμερο – Έρχεται η 6ήμερη εργασία από Ιούλιο

ΠΟΥ: Ανησυχία προκαλεί η μετάδοση της γρίπης των πτηνών σε ανθρώπους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα