ΑΘΗΝΑ
12:18
|
03.07.2024
Τουλάχιστον 69 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους, ενώ 45 άτομα αγνοούνται.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 69 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε πλημμύρες και κατολισθήσεις που έπληξαν πόλεις σε όλο το Ιράν, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Οργανισμός Διαχείρισης Κρίσεων της χώρας.

Ο Νεζάντ Τζαχανί, ανώτερος αξιωματούχος του οργανισμού, δήλωσε ότι τουλάχιστον 45 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται στην Τεχεράνη και σε τρεις άλλες επαρχίες μετά τις πρόσφατες πλημμύρες, οι οποίες προκάλεσαν ζημιές σε τουλάχιστον 20.000 κατοικίες.

Περισσότερες από 20 επαρχίες, συμπεριλαμβανομένης της επαρχίας της Τεχεράνης, έχουν πληγεί από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις, ανέφερε το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Fars. Αρκετά αεροδρόμια και κύριοι αυτοκινητόδρομοι έκλεισαν και χιλιάδες άνθρωποι απομακρύνθηκαν.

Κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί, είπε στους υπουργούς και τους κυβερνήτες να προετοιμάσουν μέτρα που θα ελαχιστοποιήσουν τις ζημιές που προκύπτουν από τις πλημμύρες, καθώς ο Ιρανικός Μετεωρολογικός Οργανισμός προειδοποίησε ότι η βροχή θα συνεχιστεί σε αρκετές επαρχίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Διάσωση νεαρής αρκούδας από δεξαμενή νερού στο όρος Μιτσικέλι (video) 

Συγγνώμη Αυγενάκη για την επίθεση σε υπάλληλο του αεροδρομίου (upd)

Ψώρα, ψείρες, ανεμοβλογιά: Δερματικές ασθένειες εξαπλώνονται στα παιδιά της Γάζας

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ο 13χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό 8χρονου (upd)

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα