ΑΘΗΝΑ
07:38
|
19.04.2024
Η άσκηση, που ονομάζεται «Δράκος του Ειρηνικού», θα περιλαμβάνει 8 πολεμικά πλοία και 2 αεροσκάφη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία θα πραγματοποιήσουν κοινή στρατιωτική άσκηση για την αεράμυνα στα ανοικτά των ακτών της Χαβάης από την 1η έως την 14η Αυγούστου, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Η άσκηση, που ονομάζεται «Δράκος του Ειρηνικού», θα περιλαμβάνει 8 πολεμικά πλοία και 2 αεροσκάφη. Η άσκηση, η οποία πραγματοποιείται ανά διετία, έχει ως στόχο την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας στον εντοπισμό και την παρακολούθηση εχθρικών βαλλιστικών πυραύλων, σύμφωνα με τους διοργανωτές της.

‎Σύμφωνα με το ‎Yonhap‎, φέτος στην άσκηση θα συμμετέχουν επίσης η Αυστραλία και ο Καναδάς.‎ Αμερικανοί, Νοτιοκορεάτες και Ιάπωνες στρατιωτικοί αρχηγοί οργάνωσαν την άσκηση στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του Διαλόγου Σάνγκρι-Λα την 11η Ιουνίου.

Η σύνοδος κορυφής, η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ Ασιατών ηγετών, κατέληξε σε συμφωνία μεταξύ των χωρών για τη διεξαγωγή ασκήσεων αντιπυραυλικής άμυνας στο πλαίσιο της δοκιμής βαλλιστικών πυραύλων από την Βόρεια Κορέα.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας δήλωσε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ-Νότιας Κορέας στο μέλλον θα μπορούσαν να επαναφέρουν την Κορεατική Χερσόνησο σε κατάσταση πολέμου.

‎Τον περασμένο Ιούνιο, οι δυνάμεις των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας διεξήγαγαν στρατιωτικές ασκήσεις ώρες αφότου η ‎‎Βόρεια Κορέα‎‎ εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.‎

‎Αξίζει να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες, η Βόρεια Κορέα έχει ‎‎δοκιμάσει υπερηχητικούς πυραύλους‎‎ και πυραύλους που λέει ότι θα μπορούσαν να φέρουν τακτικά πυρηνικά όπλα.‎

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ξανά

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα