ΑΘΗΝΑ
10:05
|
26.04.2024
24ωρη απεργία σήμερα, για τις 24 τηλεφωνικές απολύσεις που ανακοίνωση η «ΑΚΤΩΡ).
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με 24ωρη απεργία σήμερα, Δευτέρα 1η Αυγούστου, απαντούν οι εργαζόμενοι στο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης στις 24 απολύσεις που ανακοίνωσε η «ΑΚΤΩΡ». Στο πλαίσιο της απεργίας, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα γραφεία της εταιρείας στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, ενώ το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη, με την διοίκηση της εταιρείας να ανακοινώνει κέρδη προ φόρων 67,3 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2022, και καθώς η εταιρία εξασφαλίζει συνεχώς νέα κέρδη, «αιφνιδιαστικά και τηλεφωνικά την Παρασκευή το απόγευμα ενημέρωσε 24 συναδέλφους ότι  απολύονται».

«Δεν πάει άλλο – ως εδώ!», τονίζει το συνδικάτο, «με αυτούς που δίνουν μεροκάματα 50 και 55 ευρώ και οι ίδιοι παίζουν με εκατομμύρια δικά μας, του ελληνικού λαού, με αυτούς που καλλιεργούν αυταπάτες και στάση αναμονής, που επικαλούνται τη ”νομιμότητα” και λειτουργούν ως ”πυροσβέστες” των αγωνιστικών διαθέσεων των συναδέλφων. Με αυτούς που ψηφίζουν νόμους – εκτρώματα για να δίνουν εκατομμύρια στους μεγαλοκαρχαρίες (βιομήχανους, εφοπλιστές, τράπεζες, μεγαλοκατασκευαστικές, μεγαλεμπόρους) και στέλνουν 68χρονους συναδέλφους στη σκαλωσιά και στο θάνατο».

Το συνδικάτο προειδοποιεί πως οι 24 απολύσεις θα έχουν και συνέχεια αν δεν απαντήσουν άμεσα οι εργαζόμενοι, καθώς είναι συνέχεια των τεσσάρων του προηγούμενου μήνα, και προσθέτει πως «η καμπάνα χτυπά και για αυτούς που μένουν σήμερα και θα πρέπει να βγάλουν τη δουλειά και για τους εικοσιτέσσερις  που απολύθηκαν».

Παράλληλα, καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να απαιτήσουν:

  • «Να παρθούν πίσω οι 24 απολύσεις.
  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης στο Έργο με αυξήσεις 15% και πάνω για όλους.
  • Άμεσα να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων.
  • Καμία απόλυση μέχρι όσο υπάρχει αντικείμενο για την υλοποίηση του έργου». 
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κατά της Apple για χρήση παράνομων ορυκτών στρέφεται η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Τροχαίο με έναν νεκρό στην Ελευσίνα

Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα