ΑΘΗΝΑ
18:54
|
01.12.2022
24ωρη απεργία σήμερα, για τις 24 τηλεφωνικές απολύσεις που ανακοίνωση η «ΑΚΤΩΡ).
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με 24ωρη απεργία σήμερα, Δευτέρα 1η Αυγούστου, απαντούν οι εργαζόμενοι στο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης στις 24 απολύσεις που ανακοίνωσε η «ΑΚΤΩΡ». Στο πλαίσιο της απεργίας, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα γραφεία της εταιρείας στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, ενώ το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη, με την διοίκηση της εταιρείας να ανακοινώνει κέρδη προ φόρων 67,3 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2022, και καθώς η εταιρία εξασφαλίζει συνεχώς νέα κέρδη, «αιφνιδιαστικά και τηλεφωνικά την Παρασκευή το απόγευμα ενημέρωσε 24 συναδέλφους ότι  απολύονται».

«Δεν πάει άλλο – ως εδώ!», τονίζει το συνδικάτο, «με αυτούς που δίνουν μεροκάματα 50 και 55 ευρώ και οι ίδιοι παίζουν με εκατομμύρια δικά μας, του ελληνικού λαού, με αυτούς που καλλιεργούν αυταπάτες και στάση αναμονής, που επικαλούνται τη ”νομιμότητα” και λειτουργούν ως ”πυροσβέστες” των αγωνιστικών διαθέσεων των συναδέλφων. Με αυτούς που ψηφίζουν νόμους – εκτρώματα για να δίνουν εκατομμύρια στους μεγαλοκαρχαρίες (βιομήχανους, εφοπλιστές, τράπεζες, μεγαλοκατασκευαστικές, μεγαλεμπόρους) και στέλνουν 68χρονους συναδέλφους στη σκαλωσιά και στο θάνατο».

Το συνδικάτο προειδοποιεί πως οι 24 απολύσεις θα έχουν και συνέχεια αν δεν απαντήσουν άμεσα οι εργαζόμενοι, καθώς είναι συνέχεια των τεσσάρων του προηγούμενου μήνα, και προσθέτει πως «η καμπάνα χτυπά και για αυτούς που μένουν σήμερα και θα πρέπει να βγάλουν τη δουλειά και για τους εικοσιτέσσερις  που απολύθηκαν».

Παράλληλα, καλεί όλους τους εργαζόμενους να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να απαιτήσουν:

  • «Να παρθούν πίσω οι 24 απολύσεις.
  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης στο Έργο με αυξήσεις 15% και πάνω για όλους.
  • Άμεσα να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων.
  • Καμία απόλυση μέχρι όσο υπάρχει αντικείμενο για την υλοποίηση του έργου». 
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη δημιουργία ειδικού δικαστηρίου για να κατασχέσει κεφάλαια της Ρωσίας, προτείνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

«Ενώ συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, προτείνουμε να στήσουμε ένα ειδικό δικαστήριο, υποστηριζόμενο από τα Η.Ε.», ανέφερε χαρακτηριστικά η φον ντερ Λάιεν.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο διαγνωστικός έλεγχος για τον HIV γίνεται πλέον εύκολα και γρήγορα

Μήνυμα 112 για ακραία καιρικά φαινόμενα στη Λήμνο

Εισαγγελική απαγόρευση στον πατέρα Αντώνιο να εισέρχεται στις δομές

Κόμμα του Κεμπέκ αντιτίθεται στον όρκο πίστης στον βασιλιά Κάρολο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα