ΑΘΗΝΑ
18:01
|
26.04.2024
Ένας συνεργάτης της ακροδεξιάς πολιτοφυλακής Three Percenters υπάρχει πιθανότητα να καταδικαστεί σε πάνω από δεκαετή φυλάκιση επειδή συμμετείχε στην εξέγερση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας συνεργάτης της ακροδεξιάς πολιτοφυλακής Three Percenters υπάρχει πιθανότητα να καταδικαστεί σε πάνω από δεκαετή φυλάκιση τη Δευτέρα επειδή συμμετείχε στην εξέγερση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου 2021 ενώ ήταν οπλισμένος και απειλούσε ότι θα βλάψει τα ίδια του τα παιδιά αν τον εκθέσουν στο FBI.

Ο Γκάι Ρέφιτ, από το Γουάλι του Τέξας, καταδικάστηκε από ενόρκους τον Μάρτιο για πέντε κατηγορίες κακουργημάτων, συμπεριλαμβανομένης της τοποθέτησης όπλου στο Καπιτώλιο και της παρεμπόδισης μιας επίσημης διαδικασίας. Οι ομοσπονδιακές κατευθυντήριες γραμμές συνιστούν ποινή φυλάκισης από 9 έως 11,25 χρόνια για αυτά τα εγκλήματα, λένε οι εισαγγελείς.

Ο Ρέφιτ, ο οποίος ήταν 49 ετών τη στιγμή της καταδίκης του, δεν μπήκε ποτέ στο Καπιτώλιο, αλλά τα στοιχεία του βίντεο τον έδειχναν να χτυπάει το πλήθος και να οδηγεί άλλους ταραχοποιούς σε μια σειρά από σκάλες έξω από το κτίριο.

Η συναισθηματικά φορτισμένη δίκη του περιλάμβανε μαρτυρία από τον εν διαστάσει γιο του Τζάκσον, ο οποίος έβαλε τα κλάματα στον πατέρα του καθώς έλεγε στο δικαστήριο πώς τον απείλησε ο πατέρας του αν τολμούσε να καλέσει το FBI.

«Αν με παραδώσεις, είσαι προδότης», είπε για τις απειλές που δέχθηκε από τον πατέρα του ο Τζάκσον Ρέφιτ στους ενόρκους. «Και οι προδότες πυροβολούνται».

Ο Ρέφιτ ήταν ο πρώτος ταραχοποιός του Καπιτωλίου που πήγε σε δίκη στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την Περιφέρεια της Κολούμπια. Μέχρι σήμερα, οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς έχουν επικρατήσει και οι δράστες έχουν καταδικαστεί σε όλες εκτός από μία από τις 13 δίκες που συνδέονται με την επίθεση στο Καπιτώλιο.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς ζητούν από τον περιφερειακό δικαστή των ΗΠΑ Ντάμπνεϊ Φρίντριχ να καταδικάσει τον Ρέφιτ σε 15 χρόνια, περισσότερο από ό,τι συνιστούν οι κατευθυντήριες γραμμές των ΗΠΑ, αναφέροντας ότι το έγκλημα του Ρέφιτ «υπολογίστηκε για να επηρεάσει ή να επιδράσει τη συμπεριφορά της κυβέρνησης με εκφοβισμό ή εξαναγκασμό».

«Μέλος της ομάδας πολιτοφυλακών του Texas Three Percenters,… Ο Ρέφιτ γνώριζε την κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου στις 6 Ιανουαρίου 2021, για να εξετάσει και να πιστοποιήσει τα ψηφοδέλτια του Εκλογικού Κολλεγίου και ήθελε να το σταματήσει», έγραψαν στο υπόμνημά τους για την καταδίκη τους. .

Ο δικηγόρος του Ρέφιτ προσπάθησε να τον παρουσιάσει ως έναν άνθρωπο που ένιωθε περιθωριοποιημένος και πεσμένος στην τύχη του αφού έχασε τη δουλειά του το 2019. Αντιμετωπίζοντας κατάθλιψη και σκέψεις αυτοκτονία, ο δικηγόρος του είπε ότι στράφηκε στις πολιτικές ειδήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πίστευε ένθερμα στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η κόρη του, Πέιτον, υποστήριξε στο δικαστήριο σε μια επιστολή της ότι μπορούσε να δει πώς το εγώ και η προσωπικότητα του πατέρα της «έπεσαν στα γόνατα όταν μίλησε ο πρόεδρος Τραμπ».

«Θα μπορούσατε να πείτε ότι άκουγε τα λόγια του Τραμπ σαν να του μιλούσε πραγματικά αληθινά… Τροφοδοτούσε συνεχώς την πολωτική φυλετική σκέψη» είπε η κόρη του Ρέφιτ.

Ο δικηγόρος του Φ. Κλίντον Μπρόντεν είπε ότι ενώ ο πελάτης του παραβίασε το νόμο, οι ενέργειές του δεν ήταν τόσο εξωφρενικές όσο εκείνες άλλων που μπήκαν στο Καπιτώλιο και επιτέθηκαν στην αστυνομία.

Σημείωσε ότι ο Ρέφιτ θα λάβει πίστωση για τους 19 μήνες που έχει ήδη περάσει πίσω από τα κάγκελα από τη σύλληψή του και ζήτησε από τον δικαστή να του επιβάλει ποινή όχι μεγαλύτερη από δύο χρόνια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Meteo: Βίντεο timelapse με τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην Ελλάδα

Τραυματίας σε τροχαίο Ισραηλινός ακροδεξιός υπουργός

Αναβάλλεται το ταξίδι του Ερντογάν στις ΗΠΑ

Άντριου Τέιτ: Θα δικαστεί τελικά στη Ρουμανία για βιασμό και εμπορία γυναικών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα