ΑΘΗΝΑ
22:15
|
06.06.2023
Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει στην περιοχή της Μάφρα, κοντά στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, με 400 πυροσβέστες να έχουν ριχθεί στη μάχη με τις φλόγες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκατοντάδες πυροσβέστες δίνουν μάχη με την πυρκαγιά που μαίνεται σε δήμο της Πορτογαλίας κοντά στην πρωτεύουσα Λισαβόνα από χθες Κυριακή, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι καθιστούν δυσκολότερη την κατάσβεση της φωτιάς.

Υποστηριζόμενοι από βομβαρδιστικά νερού και 123 οχήματα, περισσότεροι από 400 πυροσβέστες έχουν ριχθεί στη μάχη με τις φλόγες που ξέσπασε σε ορεινή περιοχή του δήμου Μάφρα γύρω στις 3 μ.μ. τοπική ώρα το Σάββατο.

Ένα τεράστιο σύννεφο μαύρου καπνού άνοιξε πάνω από την πόλη Βέντα Ντο Πινιέρο, στη Μάφρα, με τη φωτιά να αναγκάζει τις αρχές να αποκλείσουν αρκετούς δρόμους και να εκκενώσουν ένα οίκο ευγηρίας. Πολλοί ντόπιοι έφυγαν από τα σπίτια τους από τον φόβο της πυρκαγιάς.

Ο καπνός που αναδύεται από τη φωτιά ήταν ορατός από το κέντρο της πόλης της Λισαβόνας, περίπου 33 χλμ. (21 μίλια) νότια.

Άλλες πυρκαγιές μαίνονταν σε άλλα μέρη της Πορτογαλίας, συμπεριλαμβανομένου του κεντρικού δήμου Ουρέμ, όπου οι φλόγες κατέστρεψαν χιλιάδες εκτάρια πριν από δύο εβδομάδες. Πάνω από 1.000 πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα.

Όπως και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Πορτογαλία γνώρισε έναν φλογερό καύσωνα τις τελευταίες εβδομάδες, με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου (104°F) σε διάφορες περιοχές της χώρας. Αν και η ζέστη έχει μειωθεί, οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν ξανά

Η μετεωρολογική υπηρεσία IPMA ανακοίνωσε ότι τρεις περιοχές στη βόρεια Πορτογαλία θα τεθούν σε «κόκκινο συναγερμό» λόγω υπερβολικής ζέστης τη Δευτέρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η εφαρμογή Flood Hub προειδοποιεί για πλημμύρες

Κουτσούμπας: Δεν είναι πράσινος ο καπιταλισμός

Νίκη της Ν.Δ. βλέπει στις εκλογές ο Μητσοτάκης

Ενδείξεις υπεξαίρεσης χρήματος και απιστίας σε 40 από τις 100 ΜΚΟ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα