ΑΘΗΝΑ
18:29
|
18.04.2024
Η δίωξη για αντιδεοντολογική συμπεριφορά ασκήθηκε με αφορμή δηλώσεις του δικηγόρου στο πλαίσιο της δίκης του Δημήτρη Λιγνάδη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήσης Κωνσταντίνου, άσκησε πειθαρχική δίωξη για αντιδεοντολογική συμπεριφορά κατά του γνωστού δικηγόρου Αλέξη Κούγια, έπειτα από αναφορά που είχε υποβάλλει εναντίον του τον περασμένο Μάρτιο το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών.

Αφορμή στάθηκαν δηλώσεις του Αλέξη Κούγια στο πλαίσιο της δίκης του καταδικασθέντα πρωτοδίκως για βιασμούς ανηλίκων Δημήτρη Λιγνάδη, του οποίου είναι συνήγορος υπεράσπισης.

Η αναφορά κατατέθηκε την 14η Μαρτίου 2022, ενώ είχε κατατεθεί και προς τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρη Βερβεσό, ανοικτή επιστολή με θέμα «απαράδεκτες, αγοραίες, χυδαίες, προσβλητικές και ρατσιστικού περιεχομένου δηλώσεις στη βάση της έκφρασης και της ταυτότητας φύλου, δικηγόρου, μέλους του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών».

Πειθαρχικός έλεγχος εκρεμεί κατά του δικηγόρου Γιάννη Βλάχου καθώς και του Αλέξη Κούγια για δηλώσεις τους σχετικά με την υπόθεση του Δημήτρη Λιγνάδη. Και οι δύο έχουν κληθεί να παράσχουν εξηγήσεις στα τέλη Αυγούστου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισχυρός σεισμός 5,6 Ρίχτερ στην κεντρική Τουρκία

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκαν μαθήτριες δημοτικού

Εδιναν νερό με αρσενικό για χρόνια στους κατοίκους πόλης του Νέου Μεξικού στις ΗΠΑ

Νίσυρος: Σε αναστολή ο υπάλληλος του ΥΠΠΟ μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα