ΑΘΗΝΑ
19:46
|
26.04.2024
Σύμφωνα με το σχετικό διάταγμα του πρίγκηπα διαδόχου της χώρας, κοινοβουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν εντός δύο μηνών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρίγκιπας διάδοχος του Κουβέιτ διέλυσε επίσημα το κοινοβούλιο του κράτους με διάταγμά του, ώστε να επιλύσει την αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης και του κοινοβουλίου που εμπόδισε τη δημοσιονομική μεταρρύθμιση, όπως αναφέρει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KUNA.

Τον περασμένο μήνα, ο πρίγκιπας διάδοχος, σεΐχης Μεσάλ αλ-Αχμάντ Αλ Σαμπάχ, ο οποίος ανέλαβε τα περισσότερα από τα καθήκοντα του κυβερνώντος εμίρη, δήλωσε ότι θα διαλύσει το κοινοβούλιο και θα ζητήσει πρόωρες εκλογές. Εχθές, ενέκρινε ένα υπουργικό συμβούλιο με επικεφαλής έναν νέο πρωθυπουργό.

«Για να διορθωθεί η πολιτική σκηνή, η έλλειψη αρμονίας και συνεργασίας… και συμπεριφορές που υπονομεύουν την εθνική ενότητα, ήταν απαραίτητο να καταφύγουμε στον λαό… για να διορθώσουμε το μονοπάτι», αναφέρεται στο διάταγμα του σεΐχη για την διάλυση του κοινοβουλίου, σύμφωνα με το οποίο κοινοβουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν εντός δύο μηνών.

Η προηγούμενη κυβέρνηση παραιτήθηκε τον Απρίλιο πριν την διεξαγωγή μιας πρότασης μη συνεργασίας στο κοινοβούλιο εναντίον του πρωθυπουργού σεΐχη Σαμπάχ αλ-Χαλίντ, ο οποίος στα τέλη του περασμένου μήνα αντικαταστάθηκε ως πρωθυπουργός από τον σεΐχη Αχμάντ Ναουάφ Αλ Σαμπάχ, γιο του σημερινού εμίρη.

Το Κουβέιτ απαγορεύει τα πολιτικά κόμματα, αλλά έχει δώσει στο νομοθετικό του σώμα μεγαλύτερη επιρροή από παρόμοια όργανα σε άλλες μοναρχίες του Περσικού Κόλπου.

Το αδιέξοδο μεταξύ κυβέρνησης και κοινοβουλίου στο Κουβέιτ έχει συχνά οδηγήσει σε ανασχηματισμούς του υπουργικού συμβουλίου και διάλυση του νομοθετικού σώματος κατά την διάρκεια των δεκαετιών. Η τελευταία φορά που διαλύθηκε το κοινοβούλιο της χώρας ήταν το 2016.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αθήνα: Διαδήλωση αλληλεγγύης για την Παλαιστίνη

Επανέρχεται στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος Γ’

Δένδιας: 2 δισ. ευρώ θα κοστίσουν οι θόλοι αεράμυνας της χώρας

Disiecta Membra #10: Ας μιλήσουμε για κβαντική βαρύτητα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα