ΑΘΗΝΑ
11:47
|
14.08.2022
Επιστολή στους πολιτικούς αρχηγούς απευθύνουν φεμινιστικές και οργανώσεις υπέρ της ισότητας των φύλων, με αφορμή τα ολοένα και πιο συχνά περιστατικά γυναικοκτονίας στη χώρα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Επιστολή στους πολιτικούς αρχηγούς απευθύνουν φεμινιστικές και οργανώσεις υπέρ της ισότητας των φύλων, με αφορμή τα ολοένα και πιο συχνά περιστατικά γυναικοκτονίας στη χώρα.

Μέσω της επιστολής επαναφέρουν το αίτημα για καθιέρωση του όρου «γυναικοκτονία» στον Ποινικό Κώδικα και ζητούν να εφαρμοστούν όλα τα μέτρα προστασίας θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας που προβλέπει η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, παράλληλα με ένα ηχηρό μήνυμα σεβασμού της γυναικείας οντότητας και προστασίας των παιδιών.

Την επιστολή υπογράφουν οι οργανώσεις: Δίκτυο Γυναικών Συγγραφέων Κατά Της Έμφυλης Βίας και των Γυναικοκτονιών «Η φωνή της», Ένωση Γυναικών Ελλάδας (Ε.Γ.Ε.), Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας (ΕΔκΒ), ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΡΓΟΝ Σύλλογος Πολύτεκνων Μητέρων, Οι μαμάδες Mother’s Wings Greece, Σύλλογος εργαζομένων Γενικής Γραμματείας Ισότητας των φύλων «Δώρα Κατσιβαρδάκου» και Φεμινιστική Συλλογικότητα ΘΕΟΔΩΡΑ.

Ολόκληρη η επιστολή:

Αξιότιμοι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου,

Η ανελέητη σφαγιαστική βία κατά των γυναικών που εκδηλώνεται με έξαρση της τελευταίες ημέρες, μας δίνει το δικαίωμα μεσούντος του θέρους και με τον Αύγουστο μήνα γενικευμένων διακοπών, να  σας απευθυνθούμε επικαλούμενες την πολιτική και προσωπική σας ευαισθησία και να ζητήσουμε την άμεση παρέμβαση σας, προκειμένου όχι μόνο ένα μήνυμα σεβασμού της γυναικείας οντότητας και προστασίας των παιδιών να ακουμπήσει τις ψυχές της ελληνικής κοινωνίας, αλλά και να δρομολογηθούν επείγοντα μέτρα πρόληψης και αναχαίτισης του κακού. 

Επείγει να τεθούν σε εφαρμογή ΟΛΑ τα μέτρα προστασίας θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας που προβλέπει η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης (Ν. 4531/2018) όπως, για παράδειγμα, το Άρ. 52, με βάση το οποίο οι Αρχές θα μπορούσαν να διατάσσουν την άμεση απομάκρυνση του δράστη από την οικογενειακή εστία και να του απαγορεύουν την προσέγγιση της οικίας και/ή των θυμάτων.     

Δε θα κουραστούμε να επιμένουμε πως η αναγνώριση στον ποινικό κώδικα του εγκλήματος εις βάρος των γυναικών ως «Γυναικοκτονία», αποτελεί και με το υπόδειγμα ξένων κρατών ένα σοβαρό μέτρο αποτροπής.  

Με τιμή,

Δίκτυο Γυναικών Συγγραφέων Κατά Της Έμφυλης Βίας και των Γυναικοκτονιών «Η φωνή της»

Ένωση Γυναικών Ελλάδας (Ε.Γ.Ε.)

Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά της Βίας (ΕΔκΒ) 

ΜΗΤΕΡΑΣ ΕΡΓΟΝ Σύλλογος Πολύτεκνων Μητέρων

Οι μαμάδες Mother’s Wings Greece

Σύλλογος εργαζομένων Γενικής Γραμματείας Ισότητας των φύλων «Δώρα Κατσιβαρδάκου»   

Φεμινιστική Συλλογικότητα ΘΕΟΔΩΡΑ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Υπό πλήρη έλεγχο η πυρκαγιά στη Θάσο

Άλυτο μυστήριο το απέραντο νεκροταφείο ψαριών στον ποταμό Όντερ

Στην Τήνο για τον Δεκαπενταύγουστο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Έκθετη η Ελλάδα για το δράμα των αβοήθητων, εγκλωβισμένων προσφύγων στον Έβρο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα