ΑΘΗΝΑ
23:05
|
08.02.2023
Μια γιγαντιαία καταβόθρα ανοίχθηκε μυστηριωδώς σε ορυχείο χαλκού στην Χιλή, και διερευνάται από ομάδα επιστημόνων και τις τοπικές αρχές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι αρχές της Χιλής ξεκίνησαν τη Δευτέρα να ερευνούν μια μυστηριώδη καταβόθρα διαμέτρου περίπου 25 μέτρων (82 πόδια) που εμφανίστηκε το Σαββατοκύριακο σε μια περιοχή ορυχείων στο βόρειο τμήμα της χώρας.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν εναέριες εικόνες του κενού που άνοιξε σε ορυχείο χαλκού που διαχειρίζεται η καναδική εταιρεία Lundin Mining, περίπου 665 χιλιόμετρα βορείως της πρωτεύουσας, Σαντιάγο.

Εναέρια φωτογραφία της γιγάντιας τρύπας που ανοίχθηκε μυστηριωδώς σε ορυχείο χαλκού στη Χιλή.

Η εθνική υπηρεσία γεωλογίας και εξορύξεων (Sernageomin), έστειλε ειδικό προσωπικό στην περιοχή προκειμένου να εξετάσουν τα χαρακτηριστικά της καταβόθρας, δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας Ντέιβιντ Μοντενέγκρο.

«Υπάρχει μεγάλο βάθος, περίπου 200 μέτρα έως τον πυθμένο. Δεν έχουμε εντοπίσει κάποια ύλη εκεί κάτω, όμως έχουμε διαπιστώσει την παρουσία άφθονου νερού» ανέφερε ο Νταβίντ Μοντενέγκρο.

Η Εθνική Υπηρεσία Γεωλογίας και Μεταλλείων ανέφερε το κλείσιμο των περιοχών από την είσοδο στο εργοτάξιο του ορυχείου Αλκαπαρόσα, που βρίσκεται κοντά στην καταβόθρα, ενώ σε ανακοίνωσή της το απόγευμα της Δευτέρας, η Lundin Mining σημείωσε πως η τρύπα δεν προξένησε τραυματισμούς προσωπικού ή ντόπιων.

«Μετά τον εντοπισμό της, η περιοχή απομονώθηκε αμέσως και ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι φορείς. Το συμβάν δεν είχε επίπτωση σε προσωπικό, εξοπλισμό ή υποδομή» ανέφερε η ανακοίνωση.

«Η πλησιέστερη κατοικία απείχε πάνω από 600 μέτρα από την περιοχή, ενώ η όποια κατοικημένη περιοχή ή δημόσια υπηρεσία βρίσκονται πάνω από ένα χιλιόμετρο μακριά από την πληγείσα περιοχή» προσθέτει η εταιρεία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χωρίς τέλος η αύξηση των θυμάτων από τους σεισμούς σε Τουρκία και Συρία

Ελεύθερος με αναστολή ο Πέτρος Φιλιππίδης

Βρήκαν συνδυασμό που αυξάνει τις πιθανότητες ψυχικών διαταραχών.

Οκταετή κάθειρξη στον Πέτρο Φιλιππίδη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα