ΑΘΗΝΑ
18:22
|
19.04.2024
Επιτρέπεται πλέον η «άμεση απομάκρυνση ενός αλλοδαπού» κατά την διάρκεια απειλής για την δημόσια τάξη ή την εθνική ασφάλεια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Εσθονία νομιμοποίησε την επαναπροώθηση μεταναστών κατά την διάρκεια «καταστάσεων έκτακτης ανάγκης που προκαλούνται από την μαζική μετανάστευση» αφού ο πρόεδρος της χώρας υπέγραψε την σχετική τροπολογία που το κοινοβούλιο ενέκρινε τον περασμένο μήνα.

Το Συμβούλιο Αστυνομίας και Συνοριοφυλακής (PPA) θα μπορεί πλέον να απορρίπτει αιτήσεις διεθνούς προστασίας από μετανάστες που διασχίζουν παράνομα τα εξωτερικά σύνορα τις Εσθονίας και να τους επαναπροωθεί. Οι μετανάστες που υποβάλλουν αίτηση ασύλου σε καθορισμένα σημεία διέλευσης θεωρούνται αιτούντες διεθνή προστασία.

Η τροπολογία επιτρέπει την «άμεση απομάκρυνση ενός αλλοδαπού» κατά την διάρκεια απειλής για την δημόσια τάξη ή την εθνική ασφάλεια. Στόχος της «είναι να διασφαλίσει την προστασία της δημόσιας τάξης και της εθνικής ασφάλειας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μαζικής μετανάστευσης, λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη τις διατάξεις του ενωσιακού και του διεθνούς δικαίου καθώς και της νομολογίας», ανέφερε δήλωση του κοινοβουλίου της Εσθονίας.

Τον περασμένο μήνα, το Εσθονικό Συμβούλιο Προσφύγων δήλωσε ότι η κίνηση θα αποτελέσει «σημαντική παραβίαση τόσο του διεθνούς δικαίου όσο και του δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και εξέφρασε την ελπίδα του ο πρόεδρος να στείλει το νομοσχέδιο πίσω στο κοινοβούλιο για περαιτέρω διαβούλευση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η Tesla ανακαλεί τα Cybertrucks για λόγους ασφαλείας

Νέος γύρος κυρώσεων από ΗΠΑ σε Εβραίους εξτρεμιστές εποίκους

Τέμπη: Απορρίφθηκε η προσφυγή Αγοραστού- Θα απολογηθεί στον εφέτη ανακριτή

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 για ισχυρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα