ΑΘΗΝΑ
10:44
|
23.04.2024
Η υποψήφια για την πρωθυπουργία της Βρετανίας θέλει να κόψει τις επιπλέον φορολογίες στο ανθυγιεινό φαγητό που επέβαλλε η κυβέρνηση Τζόνσον.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η υποψήφια για την ηγεσία των Συντηρητικών και την πρωθυπουργία της Βρετανίας, Λιζ Τρας, δήλωσε ότι θα καταργήσει τα σχέδια για περιορισμό των προσφορών πολλαπλών αγορών σε τρόφιμα και ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, αλάτι ή ζάχαρη και δεν θα επιβάλει νέες εισφορές στα ανθυγιεινά τρόφιμα.

Η Βρετανία φορολογεί ήδη τη ζάχαρη στα αναψυκτικά και έχει ήδη καθυστερήσει να εφαρμόσει τους κανόνες που απαγορεύουν τις προσφορές όπως «αγορά δύο προς ένα» σε τρόφιμα και ποτά με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, αλάτι ή ζάχαρη λόγω της κρίσης κόστους ζωής στα σούπερ μάρκετ.

«Αυτοί οι φόροι έχουν τελειώσει», είπε ο Τρας σε συνέντευξή της στην Daily Mail. «Μιλάμε για το αν κάποιος πρέπει να αγοράσει ή όχι μια προσφορά δύο προς ένα; Όχι. Τελείωσε αυτό».

Ο Τρας δήλωσε ότι οι Βρετανοί ήθελαν η κυβέρνηση να επικεντρωθεί σε πράγματα όπως η παροχή καλών συγκοινωνιακών συνδέσεων, η υποδομή επικοινωνιών και η περικοπή των λιστών αναμονής της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας.

«Δεν θέλουν η κυβέρνηση να τους λέει τι να φάνε», συμπλήρωσε.

Η απαγόρευση επρόκειτο επίσης να συμπεριλάβει περιορισμούς στη δωρεάν αναπλήρωση αναψυκτικών σε εστιατόρια. Οι περιορισμοί για τη θέση των ανθυγιεινών τροφίμων στα καταστήματα αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή τον Οκτώβριο, εκτός και αν αναλάβει την πρωθυπουργία η Λιζ Τρας.

Οι δημοσκοπήσεις των μελών του Συντηρητικού Κόμματος, που θα εκλέξουν τον νέο τους ηγέτη και τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας, δείχνουν ότι η Τρας προηγείται του αντιπάλου της πρώην υπουργού Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ, εν όψει του αποτελέσματος που θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο.

Ο πρόεδρος του μεγαλύτερου βρετανικού ομίλου σούπερ μάρκετ Tesco, Τζον Άλαν, επέκρινε τον Ιούνιο την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον ότι δεν είναι συνεπής στην πολιτική, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων κατά της παχυσαρκίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Ιρλανδός ΥΠΕΞ κατηγορεί το Ισραήλ για προσπάθεια υπονόμευσης της UNRWA

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Εκθέτει κυβέρνηση Μητσοτάκη για αστυνομική βία και υποκλοπές

Βρετανία: Πράσινο φως για την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα