ΑΘΗΝΑ
13:38
|
24.04.2024
Η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου βλέπει τελείως διαφορετική εικόνα από την ενθουσιώδη που παρουσιάζει ο υπουργός Τουρισμού Β.Κικίλιας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαφορετική εικόνα από εκείνη που παρουσιάζει ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας και τα αρμόδια επιτελεία της κυβέρνησης σε σχέση με την πορεία του τουρισμού το φετινό καλοκαίρι έδωσε η αρμόδια τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Τουρισμός: Πτώση που ίσως φτάσει και στο 50% - ΤΑ ΝΕΑ

Η Νοτοπούλου σχολιάζοντας προηγούμενες δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού υποστήριξε ότι οι αεροπορικές αφίξεις στην Ελλάδα είναι μειωμένες κατά 8,1% το πρώτο εξάμηνο του 2022 σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του INSETΕ. Πρόσθεσε πως προκαλεί προβληματισμό η πτώση της κίνησης και σε μεγάλα αεροδρόμια της χώρας όπως στο ΕΛ. Βενιζέλος όπου καταγράφεται μείωση των αφίξεων κατά 23,5% και στο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ όπου οι διεθνείς αφίξεις καταγράφουν μείωση 20,5%.
Η τομεάρχης τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει πως και οι οδικές αφίξεις εμφανίζουν ραγδαία πτώση της τάξης του 41,3% (2,3 εκατομμύρια το 2022 έναντι 4,04 εκατομμύρια το 2019) χαρακτηριστικό της τουριστικής κίνησης κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Αναφέρει πως οι οδικές αφίξεις δεν είναι καθόλου αμελητέες καθώς στο εξάμηνο του 2019 ήταν μεγαλύτερες από τις αεροπορικές κατά 12% (4 εκατομμύρια έναντι 3,58 εκατομμυρίων) και στο εξάμηνο του 2022 έχουν απολεσθεί 1,67 εκατομμύριο αφίξεις.

«Μπορεί ο Ιούλιος να έφερε αισιοδοξία για την ανάκαμψη του τουρισμού, μετά από δυόμισι χρόνια περιορισμών, όμως το γεγονός ότι δημιουργούνται προορισμοί δυο ταχυτήτων με υψηλές πληρότητες σε δημοφιλείς προορισμούς και μειωμένες κρατήσεις σε λιγότερο δημοφιλείς προορισμούς προκαλεί αγωνία» σχολιάζει η Νοτοπούλου.

Τι είπε ο Κικίλιας στην ΕΡΤ

Νωρίτερα σήμερα το πρωί ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας δήλωσε στην εκπομπή της ΕΡΤ «Από τις Έξι» ότι η κρουαζιέρα έχει αυξηθεί κατά 280% από πέρσι ενώ μίλησε με διθυράμβους για τον τουρισμό στη Βόρεια Ελλάδα θεωρώντας πως η εκεί κίνηση απάλυνε τις επιπτώσεις από την απώλεια Ουκρανών και Ρώσων τουριστών.

«Η στρατηγική μας το χειμώνα, μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση, τον πληθωρισμό και όλα τα δεινά που κανονικά θα έπρεπε να έχουν πλήξει το τουριστικό προϊόν ήταν να βρούμε αγορές για να ισοσκελίσουμε αυτές τις απώλειες» δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού.

Όπως αποκάλυψε η Ρουμανία είναι φέτος πρώτη στον οδικό τουρισμό και ακολουθεί η Σερβία. Και όπως τόνισε ο Κικίλιας η επιτυχία του ελληνικού τουρισμού δεν αφορά μόνο τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και την Αθήνα για την οποία είπε χαρακτηριστικά ότι κάνει «την απόλυτη» επαναφορά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στην Κίνα ο Μπλίνκεν- Πιθανή μια συνάντηση με τον Σι Τζινπίνγκ

Άλογα του Ιππικού «δραπέτευσαν»-Πανικός και τραυματίες στο κέντρο του Λονδίνου

Το σινικό κίνημα των κακοντυμένων εργαζομένων

ΜέΡΑ25: Ο ξεσηκωμός στα πανεπιστήμια των ΗΠΑ δείχνει τον δρόμο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα