ΑΘΗΝΑ
15:05
|
07.06.2023
Το ρωσικό Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε πως η οργάνωση είναι τρομοκρατική απαγορεύοντας κάθε δραστηριότητά της στη Ρωσία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τρομοκρατική οργάνωση χαρακτήρισε σήμερα με απόφασή του το ρωσικό Ανώτατο Δικαστήριο την ουκρανική ακροδεξιά παραστρατιωτική οργάνωση «Τάγμα Αζόφ». Ως εκ τούτου απαγορεύεται κάθε δραστηριότητα της οργάνωσης στη Ρωσία.

Η απόφαση δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ και δεν αποκλείεται να ασκηθεί έφεση εναντίον της από εκπρόσωπο των Ουκρανών ακροδεξιών παραστρατιωτικών που δρουν σε πλήρη συνεννόηση και συντονισμό με τον ουκρανικό στρατό και την κυβέρνηση του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Τι είναι το νεοναζιστικό τάγμα Αζόφ | HuffPost Greece ΔΙΕΘΝΕΣ

Η υπόθεση εκδικάστηκε εν ερήμην της οργάνωσης και κεκλεισμένων των θυρών. Οι δημοσιογράφοι επιτράπηκε να παρακολουθήσουν μόνον την εξέταση μαρτύρων μεταξύ των οποίων ήταν Ρώσοι ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δημοσιογράφοι ενώ προβλήθηκαν συνεντεύξεις με κατοίκους της Μαριούπολης και της πόλης Βολνόβακχα, συγγενείς των οποίων υπέφεραν στα χέρια των ακροδεξιών νεοναζιστών είτε χάνοντας τη ζωή τους, είτε βασανίστηκαν, είτε απήχθησαν.

Ρώσοι αξιωματούχοι και ρωσικά Μέσα Ενημέρωσης συγκρίνουν συχνά τους νεοναζιστές του «Τάγματος Αζόφ» με τους Γερμανούς ναζιστές στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Τάγμα Αζόφ: Mια ακροδεξιά νεοναζιστική πολιτοφυλακή που αγκαλιάστηκε από  τις ουκρανικές αρχές - ΤΑ ΝΕΑ

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, οι ιδρυτές και οι ηγέτες μίας οργάνωσης που χαρακτηρίζεται τρομοκρατική με απόφαση του ρωσικού Ανώτατου Δικαστηρίου υπόκεινται σε 15 έως 20 χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο ενός εκατομμυρίου ρουβλιών (περίπου 16.500 δολάρια) ενώ κατώτερα στελέχη αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης πέντε ως 10 χρόνια και πρόστιμο έως 500.000 ρούβλια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Disneyland: Οι εργαζόμενοι πίσω από την Μίνι και τον Μίκυ απεργούν

Κουτσούμπας κατά ΝΔ για την κατάσταση στο ΕΣΥ: Επιλέγουν τα κέρδη, δεν υπολογίζουν τη ζωή

Νίκος Ανδρουλάκης: Το ΕΣΥ χρειάζεται πόρους

Κάτω Πατήσια: Συνελήφθη 66χρονη που διακινούσε ναρκωτικά έξω από σχολεία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα