ΑΘΗΝΑ
03:12
|
27.04.2024
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος αποκάλυψε ότι 5140 υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας έχουν καταγγελθεί μέχρι στιγμής το 2022, χωρίς να κάνει λόγο για τις παραλείψεις και τις ελλείψεις…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, και στις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση τους, με αφορμή τις τελευταίες ανθρωποκτονίες με θύματα γυναίκες, αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ,Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Όπως επεσήμανε κ. Θεοδωρικάκος, «για όλες τις υποθέσεις που καταγγέλλονται σχηματίζονται δικογραφίες και το πρώτο οκτάμηνο αυτής της χρονιάς, η Ελληνική Αστυνομία και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχουν αντιμετωπίσει 5.140 περιστατικά».

«Εάν κάποιος φτάσει στην Αστυνομία είναι υποχρεωτικό ότι σχηματίζεται δικογραφία και η υπόθεση πηγαίνει στη Δικαιοσύνη. Αυτό είναι υποχρέωση της Ελληνικής Αστυνομίας, διότι τα αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας είναι αυτεπάγγελτα, δηλαδή μηνύσεις γίνονται κατευθείαν», τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στη γυναικοκτονία της Ζακύνθου, τόσο για τις ενέργειες της Αστυνομίας, που είχαν συλλάβει τον δολοφόνο σύζυγο τον Ιούνιο, όπως υποστήριξε ο υπουργός, όσο και για τις ενέργειες του εισαγγελέα, που είχε ορίσει τακτική δικάσιμο και αφήσει ελεύθερο τον δράστη με τον όρο να μην μπορεί να πλησιάσει την σύζυγο του σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων.

Δεν παρέλειψε, όμως, εμμέσως πλην σαφώς, να αποδώσει ευθύνες στην άτυχη δολοφονημένη σύζυγο, καθώς, όπως υποστήριξε ο υπουργός «η γυναίκα του φαίνεται ότι στην πορεία τον λυπήθηκε και ξαναήρθε στο σπίτι. Η γυναίκα είχε δώσει τη δυνατότητα δυστυχώς σε αυτόν τον άνθρωπο να ξαναβρεθεί δίπλα της και να ξαναεκδηλώσει τις άθλιες επιθετικές και βίαιες συμπεριφορές του». 

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, επίσης, δεν έκανε την παραμικρή μνεία στις υπόλοιπες 11 γυναικοκτονίες που έχουν λάβει χώρα από την αρχή του χρόνου, ούτε και στις παραλείψεις των αστυνομικών αρχών και του συστήματος προστασίας των θυμάτων, ούτε και στις φοβερές ελλείψεις σε δομές υποστήριξης των κακοποιημένων γυναικών που οδήγησαν στο να θρηνεί η χώρα 3 θύματα γυναικτονιών μέσα σε 48 ώρες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα