ΑΘΗΝΑ
15:59
|
23.04.2024
Η είσοδος των δύο σκανδιναβικών χωρών επικυρώθηκε από το Παρίσι και τη Ρώμη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αμερικανική Γερουσία πρόκειται να συνεδριάσει σήμερα, μετά τις 20:00 (ώρα Ελλάδας) προκειμένου να επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, δίνοντας ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην ταχεία επέκταση της Δυτικής στρατιωτικής συμμαχίας.

Οι γερουσιαστές κάλεσαν τους πρεσβευτές των δύο προς ένταξη χωρών να παρακολουθήσουν την ιστορική συζήτηση και ψηφοφορία, που δεν αναμένεται να κρύβει καμία έκπληξη καθώς τόσο οι Δημοκρατικοί όσο και οι Ρεπουμπλικάνοι στηρίζουν την πρόταση.

«Η συμμαχία μας στο ΝΑΤΟ είναι το θεμέλιο που έχει εγγυηθεί τη δημοκρατία στον δυτικό κόσμο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου», δήλωσε ο δημοκρατικός ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Τσακ Σούμερ, προσθέτοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο ηγέτης των Ρεπουμπλικανών Μιτς ΜακΚόνελ, έχουν δεσμευτεί ότι η Γερουσία θα εγκρίνει το ψήφισμα επικύρωσης «όσο πιο γρήγορα είναι δυνατόν» προκειμένου να ενισχυθεί η συμμαχία «υπό το πρίσμα της πρόσφατης ρωσικής επιθετικότητας».

Πέρασε η ένταξη από Γαλλία και Ιταλία

Η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στη Βορειοατλαντική Συμμαχία έχει ήδη εγκριθεί από το Παρίσι και τη Ρώμη.

Η γαλλική βουλή την ενέκρινε, χθες Τρίτη, με ψήφους 209 υπέρ έναντι 46 κατά, με την υποστήριξη των Ρεπουμπλικάνων (LR, Δεξιά), του Σοσιαλιστικού Κόμματος (PS, Κεντροαριστερά), των οικολόγων και της προεδρικής παράταξης, ενώ ο Εθνικός Συναγερμός Η ιταλική Βουλή κύρωσε απόψε το πρωτόκολλο για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Στην Ιταλική βουλή υπέρ της ένταξης των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ ψήφισαν 398 βουλευτές, κατά 9 που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί από τα Πέντε Αστέρια, ενώ 20 επέλεξαν την αποχή.Η τελική έγκριση, με νέα σχετική ψηφοφορία, θα πρέπει να δοθεί από την ιταλική Γερουσία.

Η είσοδος των δύο χωρών στη Συμμαχία έχει ήδη εγκριθεί από μια σειρά χώρες, ανάμεσά τους ο Καναδάς, η Γερμανία, το Λουξεμβούργο και το Βέλγιο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Η ψευδαίσθηση των ΗΠΑ και το πλάνο του Ισραήλ για ρατσιστικό εβραϊκό κράτος

Γιγάντια αεροπορική άσκηση ΗΠΑ-Νότιας Κορέας

Κλείνουν το ιστορικό Μουσείο Λένιν στη Φινλανδία

Ιράν: Λυπηρές οι κυρώσεις της Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα