ΑΘΗΝΑ
23:35
|
03.05.2024
Ο Τσεμέρις βρίσκεται αντιμέτωπος με έως 8 χρόνια φυλάκισης και την δήμευση της περιουσίας του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ουκρανικές αρχές έχουν συλλάβει τον Ουκρανό πολιτικό και ακτιβιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Βολοντίμιρ Τσεμέρις, σύμφωνα με δημοσίευμα της διεθνούς υπηρεσίας Τύπου Pressenza,

Στις 19 Ιουλίου, όπως αναφέρεται, πράκτορες της υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας (SBU), συνοδευόμενοι ακροδεξιά στοιχεία, εισέβαλαν στο σπίτι του Βολοντίμιρ Τσεμέρις, και μετά από ξυλοδαρμούς, ύβρεις και χλευασμούς, κατέσχεσαν όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές του.

 Ο Τσεμέρις κατηγορείται βάσει του άρθρου 436-2 του Ποινικού Κώδικα της Ουκρανίας για «δικαιολόγηση, νομιμοποίηση και άρνηση της ένοπλης επίθεσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας κατά της Ουκρανίας και εξύμνηση των συμμετεχόντων της». Εάν κριθεί ένοχος θα αντιμετωπίσει μέχρι 8 χρόνια φυλάκισης και την δήμευση ολόκληρης της περιουσίας του.

Η ανάκρισή του είχε προγραμματιστεί για τις 26 Ιουλίου. Καθώς ο υπολογιστής και τα τηλέφωνά του βρίσκονται στα χέρια της SBU, το δημοσίευμα της Pressenza αναφέρει πως δεν θα ήταν περίεργο αν η εισαγγελία παρουσίαζε ως «αποδεικτικά στοιχεία» εναντίον του κατασκευασμένες «επιστολές από τον Πούτιν». Ο άλλος μόνιμος κίνδυνος για τον ίδιο είναι να βρεθεί στο στόχαστρο των παραστρατιωτικών ομάδων που πάντα τον απειλούσαν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Στη φυλακή οι ναζί της Χρυσής Αυγής

Παναμάς: Ομαλοποιείται η εκλογική κούρσα με αποδοχή της υποψηφιότητας Μουλίνο

Με πάνω από 400 χιλιάδες αυτοκίνητα η έξοδος των Αθηναίων

Άγιοι Θεόδωροι: Εξαφανίστηκε και το μηχανάκι του βρέθηκε παρατημένο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα