ΑΘΗΝΑ
09:36
|
25.04.2024
Κυβέρνηση, Μέσα Ενημέρωσης, Ελληνική Αστυνομία και μέρη της κοινωνίας είναι συνυπεύθυνα για την έξαρση της εγκληματικότητας σε βάρος γυναικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Η Κυβέρνηση αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός μπορεί να δηλώνουν πως είναι με τα θύματα, και πως έχουν μεριμνήσει για τα θύματα, όμως στην πραγματικότητα όχι μόνο δεν έχουν κάνει τίποτα, αλλά δεν έχουν καμιά πρόθεση να τα προστατέψουν» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τομέας Ισότητας Φύλου και ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25 με αφορμή τις διαδοχικές δολοφονίες γυναικών από τους συντρόφους ή συζύγους τους.

Επιρρίπτονται ευθύνες στον υπουργό Δικαιοσύνης που αρνείται να αναγνωρίσει νομικά τον όρο γυναικοκτονία, την Ελληνική Αστυνομία που ισχυρίζεται πως διαθέτει πλέον «ειδική υπηρεσία για θύματα έμφυλης βίας» αλλά στην πράξη τα εγκαταλείπει στην τύχη τους και στα ΜΜΕ που στην παρουσίαση της σχετικής είδησης το έγκλημα σε βάρος γυναικών παρουσιάζεται σαν «έγκλημα πάθους, ζήλιας» ή θέμα «κακιάς στιγμής».

Η ανακοίνωση του τομέα Ισότητας του ΜέΡΑ25 καταλήγει:
«Ως Τομέας Ισότητας Φύλου & ΛΟΑΤΚΙ+ του ΜέΡΑ25 απαιτούμε την άμεση νομική αναγνώριση του όρου γυναικοκτονία και ζητάμε, να εφαρμοστούν άμεσα μέτρα προστασίας των θυμάτων, όπως δομές φιλοξενίας σε όλη την χώρα, παρακολούθηση των θυμάτων από ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και ιατροδικαστές. Πόσες πρέπει να θρηνήσουμε ακόμη, για να συνειδητοποιήσουμε πως δεν είναι η αγάπη, ο έρωτας και η ζήλεια που δολοφονούν, αλλά η πατριαρχία;

Από το σπίτι μας, μέχρι τον δρόμο, την δουλειά μας, το σχολείο/σχολή μας, μέχρι την διασκέδαση μας θέλουμε να είμαστε ελεύθερες όχι γενναίες».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, ποιες οι προϋποθέσεις

Διώξεις σε 18 «ανθρώπους» του Τραμπ για απόπειρα αλλοίωσης των εκλογικών αποτελεσμάτων του 2020

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα