ΑΘΗΝΑ
14:25
|
25.04.2024
Το εμβόλιο της ισπανικής φαρμακευτικής HIPRA δεν έχει εγκριθεί ακόμα από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι υπέγραψε σύμβαση με την ισπανική φαρμακευτική εταιρεία HIPRA για την προμήθεια του εμβολίου της κατά του κορονοϊού, το οποίο θα είναι διαθέσιμο εάν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (EMA).

Το εκτελεστικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι 14 χώρες συμμετέχουν στη συμφωνία, βάσει της οποίας μπορούν να αγοράσουν έως και 250 εκατομμύρια δόσεις.

Η HIPRA ελπίζει ότι το εμβόλιό της, το οποίο βρίσκεται υπό κυλιόμενη επανεξέταση από την EMA, θα εγκριθεί και θα είναι έτοιμο να χορηγηθεί μέχρι το φθινόπωρο, ανέφερε η ισπανική εταιρεία, χαρακτηρίζοντας την ανακοίνωση της ΕΕ «ένδειξη εμπιστοσύνης» στο εμβόλιό της.

Η επίτροπος της ΕΕ για την Υγεία, Στέλλα Κυριακίδου, ανέφερε ότι «Το εμβόλιο της HIPRA προσθέτει μια ακόμη επιλογή για να συμπληρώσει το ευρύ χαρτοφυλάκιο εμβολίων μας για τα κράτη μέλη και τους πολίτες μας», προσθέτοντας ότι η αύξηση του εμβολιασμού και της ενίσχυσης θα είναι απαραίτητη τους επόμενους μήνες.

Το εμβόλιο της HIPRA αναπτύσσεται ως αναμνηστική δόση σε προηγουμένως ανοσοποιημένα άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω. Χρησιμοποιεί μια ανασυνδυασμένη πρωτεΐνη όπως αυτή της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Novavax.

Η HIPRA, η οποία ειδικευόταν στα κτηνιατρικά εμβόλια για περίπου 50 χρόνια και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες, είχε ήδη συνάψει συμφωνία για την αγορά 50 εκατομμυρίων δόσεων με το Βιετνάμ, όπου διεξήγαγε δοκιμές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Γαλλία: απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικα εώς 13 ετών στο Μπεζιέ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία- Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αρνείται τις κατηγορίες

Ξεκίνησε η δίκη 3 χρόνια μετά τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα