ΑΘΗΝΑ
00:55
|
02.02.2023
Το εμβόλιο της ισπανικής φαρμακευτικής HIPRA δεν έχει εγκριθεί ακόμα από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι υπέγραψε σύμβαση με την ισπανική φαρμακευτική εταιρεία HIPRA για την προμήθεια του εμβολίου της κατά του κορονοϊού, το οποίο θα είναι διαθέσιμο εάν εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (EMA).

Το εκτελεστικό όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι 14 χώρες συμμετέχουν στη συμφωνία, βάσει της οποίας μπορούν να αγοράσουν έως και 250 εκατομμύρια δόσεις.

Η HIPRA ελπίζει ότι το εμβόλιό της, το οποίο βρίσκεται υπό κυλιόμενη επανεξέταση από την EMA, θα εγκριθεί και θα είναι έτοιμο να χορηγηθεί μέχρι το φθινόπωρο, ανέφερε η ισπανική εταιρεία, χαρακτηρίζοντας την ανακοίνωση της ΕΕ «ένδειξη εμπιστοσύνης» στο εμβόλιό της.

Η επίτροπος της ΕΕ για την Υγεία, Στέλλα Κυριακίδου, ανέφερε ότι «Το εμβόλιο της HIPRA προσθέτει μια ακόμη επιλογή για να συμπληρώσει το ευρύ χαρτοφυλάκιο εμβολίων μας για τα κράτη μέλη και τους πολίτες μας», προσθέτοντας ότι η αύξηση του εμβολιασμού και της ενίσχυσης θα είναι απαραίτητη τους επόμενους μήνες.

Το εμβόλιο της HIPRA αναπτύσσεται ως αναμνηστική δόση σε προηγουμένως ανοσοποιημένα άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω. Χρησιμοποιεί μια ανασυνδυασμένη πρωτεΐνη όπως αυτή της αμερικανικής φαρμακοβιομηχανίας Novavax.

Η HIPRA, η οποία ειδικευόταν στα κτηνιατρικά εμβόλια για περίπου 50 χρόνια και δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες, είχε ήδη συνάψει συμφωνία για την αγορά 50 εκατομμυρίων δόσεων με το Βιετνάμ, όπου διεξήγαγε δοκιμές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αφιέρωμα στον Παύλο Σιδηρόπουλο

Διήμερο φεστιβάλ αφιερωμένο στον «πρίγκιπα» της ελληνικής ροκ μουσικής, Παύλο Σιδηρόπουλο, θα πραγματοποιηθεί στον Χώρο 2510 στα Εξάρχεια στις 4/2-5/2/2023.
ΣΥΝΑΦΗ

Προσφυγή ΕΣΗΕΑ στον Δικηγορικό Σύλλογο κατά του Κούγια

Βίντεο τουρκικής απόπειρας εμβολισμού ελληνικού περιπολικού στο Φαρμακονήσι

Σύλληψη 4 ανηλίκων για το μαχαίρωμα 15χρονου

Φάντομ και Θεοδωρικάκος: Την ίδια μέρα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα