ΑΘΗΝΑ
12:18
|
05.12.2022
Τις νέες καταγγελίες για απλήρωτη εργασία έφερε στη δημοσιότητα το Συνδικάτο Υπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα Μεσσηνίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέες καταγγελίες από εργαζόμενους σε καταστήματα σούπερ μάρκετ της Καλαμάτας ότι τους ζητούν, με τη λήξη του ωραρίου τους να χτυπήσουν κανονικά την ψηφιακή κάρτα και να συνεχίζουν να εργάζονται μία και δύο ώρες παραπάνω φέρνει στην επιφάνεια το Συνδικάτο Υπαλλήλων Ιδιωτικού Τομέα στο Νομό Μεσσηνίας.

Το σωματείο επισημαίνει πως οι ανάλογες καταγγελίες είναι δεκάδες και αφορούν και άλλους χώρους εργασίας του ιδιωτικού τομέα σε όλη τη χώρα από την πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου που η κυβέρνηση διατυμπανίζει σαν αποτελεσματικό «εργαλείο» για την καταπολέμηση της «μαύρης», απλήρωτης εργασίας.

Ψηφιακή κάρτα: Στο κινητό «όλα για την εργασία» - Οικονομικός Ταχυδρόμος -  ot.gr

Αναφέρει χαρακτηριστικά σε εκτενή ανακοίνωση:

«Πώς να μην έχουν αποθρασυνθεί όμως οι μεγαλοεργοδότες καταπατώντας απροκάλυπτα κάθε εργατικό δικαίωμα που έχει απομείνει, όταν αυτοί που ισχυρίζονται πως “έδωσαν τέλος στα βάσανά μας” με την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας, κατάργησαν το 8ωρο, νομοθέτησαν την 10ωρη εργασία, το διακεκομμένο ωράριο, τις απλήρωτες υπερωρίες, απογείωσαν τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, επέκτειναν την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας και σε άλλους κλάδους εκτός του εμπορίου, υποβάθμισαν και απαξίωσαν την Επιθεώρηση Εργασίας. Αυτοί που σε συνέχεια όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων τσάκισαν εργασιακά δικαιώματα και κατακτήσεις κάνοντας νόμο κάθε απαίτηση της εργοδοσίας», υπογραμμίζει και προσθέτει πως «όλα αυτά αποτελούν άλλη μια απόδειξη ότι δεν πρόκειται να δούμε άσπρη μέρα από αυτούς, τωρινούς και προηγούμενους, που έχουν βάλει τη σφραγίδα τους σε αυτή τη μαυρίλα, σε αυτή την ασυδοσία». 

Το συνδικάτο ζητά άμεσους ελέγχους στα σούπερ μάρκετ για την τήρηση των ωραρίων επισημαίνοντας πως οι εργαζόμενοι μπορούν να βρουν στήριγμα στην οργάνωση της συνδικαλιστικής δράσης ώστε να διεκδικήσουν μείωση του ωραρίου εργασίας, καλύτερες συνθήκες εργασίας, περισσότερα επιδόματα και αυξήσεις στους μισθούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καταστολή εναντίον οπαδών με απτόητα ΜΑΤ να επιτίθενται εν ώρα διακομιδής σε νοσοκομείο

Επανειλημμένες επιθέσεις των ΜΑΤ σε οπαδούς του Ηρακλή, με τις αστυνομικές δυνάμεις να επιμένουν στην καταστολή την ώρα που άνδρας διακομιζόταν με αναπνευστικά προβλήματα.
ΣΥΝΑΦΗ

Παγκόσμιο Κύπελλο Κατάρ 2022: Είναι πολύ ενοχλητικό γιατί είναι πολύ καλό

ΜέΡΑ25: Η «φαντασίωση του success story» συνεχίζεται

Δικαιώθηκε οριστικά ο Μανώλης Κυπραίος

Όλμους του 1966 έστειλαν οι Ιταλοί στο Κίεβο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα