ΑΘΗΝΑ
14:40
|
13.08.2022
Πρόκειται για την πρώτη απεργία στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων εδώ και δεκαετίες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι δημοσιογράφοι του διεθνούς πρακτορείου ειδήσεων Reuters στις ΗΠΑ ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν αύριο την πρώτη ολοήμερη απεργία του επί μακρόν συνδικαλισμένου προσωπικού της εταιρείας εδώ και δεκαετίες.

Οι εργαζόμενοι σχεδιάζουν να ξεκινήσουν την 24ωρη απεργία ισχυριζόμενοι ότι η εταιρεία Thomson Reuters Corp. δεν διαπραγματεύτηκε δίκαια τις αυξήσεις των μισθών τους, σύμφωνα με το συνδικάτο NewsGuild, το οποίο τους εκπροσωπεί. Η ένωση δήλωσε ότι περίπου το 90% των σχεδόν 300 υπαλλήλων του Reuters που εκπροσωπεί συμφώνησαν να συμμετάσχουν στην απεργία.

Ο ειδησεογραφικός οργανισμός πρότεινε τριετές συμβόλαιο με εγγυημένες ετήσιες αυξήσεις μισθών κατά 1%, σύμφωνα με το συνδικάτο, γεγονός που θα διαβρώσει την αγοραστική δύναμη των εργαζομένων σε ένα πλαίσιο πληθωρισμού 9%. Τα μέλη της συντεχνίας πιστεύουν ότι οι διευθυντές του Reuters δεν συνεργάζονται μαζί τους με καλή πίστη και έχουν επίσης υποβάλει καταγγελία στο Εθνικό Συμβούλιο Εργασιακών Σχέσεων των ΗΠΑ.

Σε δήλωση που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το Reuters ανέφερε ότι είναι «πλήρως δεσμευμένο σε εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις με το NewsGuild» για την επίτευξη σύμβασης. «Αυτές οι συνομιλίες συνεχίζονται και θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την επιτροπή του NewsGuild για να καταλήξουμε σε αμοιβαία αποδεκτούς όρους», πρόσθεσε η εταιρεία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Άρτα: «Μετάνιωσα, ζητώ συγγνώμη»

Πέθανε ο γλύπτης Κώστας Ρόθος

Πυρκαγιά στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου

Ξηρασία και απόγνωση στον Ρήνο – Οι Γερμανοί «αναπολούν» τις πλημμύρες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα