ΑΘΗΝΑ
18:40
|
24.04.2024
Διασώθηκαν τρία άτομα, συνεχίζονται οι έρευνες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μάχη για να απεγκλωβίζουν 10 εργάτες που έχουν παγιδευτεί σε ανθρακωρυχείο στο βόρειο Μεξικό, δίνουν οι αρχές, διατηρώντας ελπίδες καθώς τρία άτομα έχουν βρεθεί ζωντανά.

Στρατιωτικό προσωπικό και σκύλοι διάσωσης αναπτύχθηκαν στον τόπο του ατυχήματος στην πολιτεία Κοαχουίλα, δήλωσε την Τετάρτη ο πρόεδρος της χώρας Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ.

«Ένα ανθρακωρυχείο κατέρρευσε στον δήμο Σαμπίνας της Κοαχουίλα, μετά από πλημμύρα που προκλήθηκε σε μία σήραγγα και παγίδευσε τους εργάτες», έγραψε στο Twitter. «Ελπίζουμε να τους βρούμε ασφαλείς», πρόσθεσε.

«Το έργο δεν θα σταματήσει μέχρι να βρεθούν οι αγνοούμενοι», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Ασφαλείας, προσθέτοντας ότι η μεξικανική κυβέρνηση εγγυάται όλους τους απαραίτητους πόρους για τη διεξαγωγή των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης.

Η κυβέρνηση της πολιτείας ανέφερε ότι οι ανθρακωρύχοι εκτελούσαν εργασίες εκσκαφής όταν χτύπησαν μια παρακείμενη περιοχή γεμάτη νερό, προκαλώντας πλημμύρα και κατάρρευση του φρεατίου.

«Το ορυχείο ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους και μέχρι τώρα δεν έχουν υπάρξει αναφορές για οποιοδήποτε είδος προβλήματος», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΣτηνΚοαχουίλα, που αποτελεί την βασική περιοχή παραγωγής άνθρακα της χώρας, έχουν συμβεί μια σειρά θανατηφόρων ατυχημάτων εξόρυξης τα τελευταία χρόνια, με χειρότερο εκείνο του 2006, όταν έκρηξη στο ορυχείο Pasta de Conchos άφησε πίσω της 65 νεκρούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Αναγκαστική προσγείωση Boeing 737 στο Ελ. Βενιζέλος

Ισπανία: Ύποπτη για διαφθορά η σύζυγος του Σάντσεθ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα