ΑΘΗΝΑ
03:03
|
05.05.2024
Ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε πως πύραυλοι που εκτόξευσε η Κίνα προσγειώθηκαν στα ύδατα της ΑΟΖ της Ιαπωνίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πέντε βαλλιστικοί πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από την Κίνα πιστεύεται ότι προσγειώθηκαν στα ύδατα της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης (ΑΟΖ) της Ιαπωνίας, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας του Τόκιο, Νομπούο Κίσι.

Η Κίνα πραγματοποίησε σήμερα τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις της γύρω από την Ταϊβάν μετά την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, στο νησί, παρά τις αυστηρές προειδοποιήσεις από το Πεκίνο ότι η επίσκεψη δεν πρέπει να προχωρήσει.

Η Ιαπωνία «έχει υποβάλει διαμαρτυρία στην Κίνα μέσω διπλωματικών διαύλων», ανέφερε ο Κίσι, χαρακτηρίζοντας το θέμα «σοβαρό πρόβλημα που επηρεάζει την εθνική μας ασφάλεια και την ασφάλεια των πολιτών μας».

Ο υπουργός Άμυνας δήλωσε ότι οι πέντε πύραυλοι που προσγειώθηκαν στην ΑΟΖ της Ιαπωνίας φαίνεται να έχουν εκτοξευθεί νοτιοδυτικά του νησιού Χατρούμα της Οκινάουα. Σύμφωνα με τον Κίσι πρόκειται για την πρώτη φορά που κινεζικοί βαλλιστικοί πύραυλοι προσγειώθηκαν στην ΑΟΖ της Ιαπωνίας.

«Οι ενέργειες της Κίνας αυτή την φορά έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην ειρήνη και την σταθερότητα της περιοχής και της διεθνούς κοινότητας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιαπωνίας, Γιοσιμάσα Χαγιάσι. «Ζητώ για άλλη μια φορά την άμεση διακοπή αυτών των στρατιωτικών ασκήσεων».

Η ΑΟΖ της Ιαπωνίας εκτείνεται έως και 370 χιλιόμετρα από την ακτογραμμή της χώρας, πέρα από τα όρια των χωρικών υδάτων της, και τμήματα της νοτιότερης νησιωτικής περιοχής της Ιαπωνίας, Οκινάουα, βρίσκονται κοντά στην Ταϊβάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα