ΑΘΗΝΑ
08:33
|
26.04.2024
Μετά την καταστροφική πυρκαγιά που έκαψε μεγάλο μέρος του καθεδρικού ναού της Παναγίας των Παρισίων, η γαλλική κυβέρνηση υπόσχεται ότι θα ανοίξει ξανά το 2024.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ανοίξει ξανά για πιστούς και το κοινό το 2024, δήλωσε την Πέμπτη η υπουργός Πολιτισμού Ρίμα Αμπντούλ Μαλάκ, περισσότερα από τρία χρόνια μετά την καταστροφή της στέγης του από μια τεράστια πυρκαγιά.

Η υπουργός πολιτισμού δήλωσε ότι η φάση καθαρισμού του έργου αποκατάστασης έληξε, επιτρέποντας να ξεκινήσουν οι εργασίες ανοικοδόμησης στο τέλος του καλοκαιριού.

Η πυρκαγιά που έπληξε τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων στη Γαλλία, προκάλεσε μεγάλες κατασροφές και σε ένα μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

Η Παναγία των Παρισίων έχει κλείσει για αναστήλωση από τότε που η φωτιά το 2019 κατέστρεψε τη στέγη της και την κωδωνοστάσιά της, προς φρίκη των θεατών και των εκείνων που παρακολουθούσαν την πυρκαγιά στη Γαλλία και σε όλο τον κόσμο από την τηλεόραση και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αμέσως μετά την πυρκαγιά τον Απριλίου του 2019, ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι ο καθεδρικός ναός – που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα – θα ανοικοδομηθεί και υποσχέθηκε να ανοίξει ξανά στους πιστούς μέχρι το 2024, όταν η Γαλλία θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο καθεδρικός ναός θα αποκατασταθεί στο προηγούμενο σχέδιο του, συμπεριλαμβανομένου του κωδωνοστασίου 96 μέτρων (315 ποδιών) που σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Εζέν Εμανουέλ Βιολέ-λε-Ντικ στα μέσα του 1800 και για το οποίο έχει επιλεγεί νέα ξυλεία.

Μετά την ολοκλήρωση της φάσης ασφαλείας το 2021 και τις εργασίες για τον καθαρισμό του εσωτερικού του καθεδρικού ναού, η ανακατασκευή περιλαμβάνει κυρίως την ανοικοδόμηση της ξύλινης δομής στέγης, των θόλων και του κωδωνοστασίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Τροχαίο με έναν νεκρό στην Ελευσίνα

Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα

Νέος γύρος ελληνοτουρκικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα