ΑΘΗΝΑ
09:08
|
27.09.2022
Εκτιμά πως το μέτρο δεν θα έχει κανένα απολύτως δημοσιονομικό κόστος.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την πρότασή του για την κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας επανέφερε το ΜέΡΑ25 με ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή την οικονομική και ενεργειακή πολιτική της κυβέρνησης.

«Ξεκίνησε τις “διαρροές” η κυβέρνηση, κατά την προσφιλή της τακτική, όσον αφορά “πρόσθετα μέτρα στήριξης της κοινωνίας” από τα δημοσιονομικά περιθώρια που προκύπτουν λόγω των φορολογικών εσόδων, του ΕΝΦΙΑ και του τουρισμού», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ25, διαμηνύοντας ότι «αν βέβαια τα “πρόσθετα μέτρα στήριξης” αυτά, κινηθούν πάλι στην ίδια λογική και κατεύθυνση των επιδοτήσεων της αισχροκέρδειας και μερικών ισχνών επιδομάτων για πολύ λίγο κόσμο, θα είναι για άλλη μία φορά “εκτός θέματος”».

«Η κατάργηση του Χρηματιστηρίου της Ενέργειας, που το ΜέΡΑ25 ζητάει από την πρώτη στιγμή, δεν έχει κανένα απολύτως δημοσιονομικό κόστος το οποίο πρέπει να περιμένει η Μητσοτάκης Α.Ε. για να το καλύψει πρώτα», τονίζει το ΜέΡΑ25 και καταλήγει:

«Η κατάργηση του Χρηματιστηρίου της Ενέργειας αποτελεί μια πολιτική επιλογή σύγκρουσης και ρήξης με τα ολιγαρχικά συμφέροντα που κερδοσκοπούν εν μέσω πληθωρισμού, ενεργειακής κρίσης και ακρίβειας, παρουσιάζοντας πολλαπλάσια κέρδη από πέρυσι». «Ξέρουμε λοιπόν πως ούτε η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ούτε οι υπόλοιπες μνημονιακές κυβερνήσεις που συμφωνούσαν στην “απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας” θα προχωρήσουν σε αυτό».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι οικογένειες των 43 αγνοούμενων μαθητών στο Μεξικό απαιτούν δικαιοσύνη

Διαρροή φυσικού αερίου στον Nord Stream 2 στη Βαλτική Θάλασσα

Νέα πορεία φοιτητικών συλλόγων ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και τοπικές καταιγίδες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα