ΑΘΗΝΑ
09:15
|
26.04.2024
Πυρκαγιά ξέσπασε στο Ελληνικό Νοσοκομείο στο Μπαλουκλί της Κων/πολης, η οποία τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να υπάρξουν θύματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα στο Ελληνικό Νοσοκομείο στο Μπαλουκλί της Κωνσταντινούπολης και επεκτάθηκε σε ορόφους του πολυώροφου κτιρίου, ωστόσο το CNN Turk μετέδωσε επικαλούμενο πυροσβέστες πως τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Σύμφωνα με εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση, η φωτιά εκδηλώθηκε στη σκεπή του νοσοκομείου και επεκτάθηκε γρήγορα στην εξωτερική επένδυση του κτιρίου.

Ο επικεφαλής του τοπικού δήμου Χασάν Ταχσίν Ουστά δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT πως οι ασθενείς μεταφέρθηκαν εκτός του κτιρίου.

Το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταδίδει επικαλούμενο πηγές πως οι ασθενείς απομακρύνθηκαν με αναπηρικά αμαξίδια ενώ άλλους τους πήραν αγκαλιά και τους μετέφεραν έξω. Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου πρακτορείου, η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 12:30.

Το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu μετέδωσε πως Τούρκοι πολίτες έσπευσαν μέσα στο νοσοκομείο για να διασώσουν ασθενείς και πως τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά.

Το Ελληνικό Νοσοκομείο του Μπαλουκλί (Τούρκικα: Balıklı Rum Hastanesi) στη γειτονιά του Γεντί Κουλέ της Κωνσταντινούπολης, ιδρύθηκε το 1753 και εξυπηρετεί την ομογένεια της Κωνσταντινούπολης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέα Ιωνία: Νεκρός ο άνδρας που έπεσε στις γραμμές του ΗΣΑΠ

Τροχαίο με έναν νεκρό στην Ελευσίνα

Η Ελλάδα αποχαιρετά την Ολυμπιακή Φλόγα

Πεθαίνοντας στη Γάζα: Το Google και η ορθή χρήση της τεχνητής νοημοσύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα