ΑΘΗΝΑ
09:05
|
23.04.2024
Δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα οι δικηγόροι των γονιών των αδικοχαμένων μαθητών στη σφαγή του Σάντι Χουκ να τον σύρουν ξανά στα δικαστήρια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φαίνεται πως ήρθε η ώρα να πληρώσει ο εκατομμυριούχος ακροδεξιός μιντιάρχης Άλεξ Τζόουνς που έκανε περιουσία επί δεκαετίες με σπέκουλα, φήμες, διαστρεβλώσεις ειδήσεων και ευφάνταστη πλην επικίνδυνη προπαγάνδα για σειρά θεμάτων που τροφοδοτούσαν τα πιο ταπεινά ένστικτά και χτυπούσαν τα εκάστοτε θύματά του «κάτω από τη ζώνη».

Δικαστήριο του Τέξας καταδίκασε τον 48χρονο Τζόουνς να πληρώσει αποζημιώσεις 4,1 εκατομμυρίων δολαρίων στους γονείς των 20 παιδιών που χάθηκαν κατά την ένοπλη σφαγή στο δημοτικό Σχολείο Σάντι Χουκ στο Νιούτον του Κονέκτικατ στις 14 Δεκέμβρη 2012 και την οποία ο μιντιάρχης την παρουσίαζε σαν «ψέμα» και προϊόν «προπαγάνδας» που ουδέποτε είχε συμβεί…

Ο Τζόουνς είχε υποστηρίξει πως η σφαγή στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ ήταν ψεύδος κατασκευασμένο από την κυβέρνηση με στόχο να στερήσει από τους Αμερικανούς το δικαίωμά τους …να φέρουν όπλα. Είχε φτάσει μάλιστα στο σημείο να αποκαλέσει τους γονείς των παιδιών ηθοποιούς, με αποτέλεσμα άνθρωποι συντετριμμένοι από το πένθος να αντιμετωπίζουν παρενοχλήσεις ή ακόμα και θανατικές απειλές από υποστηρικτές του.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα οι δικηγόροι των γονιών των αδικοχαμένων μαθητών να σύρουν ξανά στα δικαστήρια τον Άλεξ Τζόουνς θεωρώντας πως αποσιώπησε περιουσιακά στοιχεία για να γλιτώσει πιο υψηλές αποζημιώσεις.

Ο ειδικός ιατροδικαστής Μπέρναρντ Πέτινγκιλ μιλώντας εκ μέρους των γονιών ενός εξάχρονου μαθητή που δολοφονήθηκε το 2012 στο σχολείο του εκτίμησε πως ο Τζόουνς χάρη στα ψέματα και την προπαγάνδα που έκανε και με αφορμή την σφαγή στο δημοτικό σχολείο απέκτησε πολλά περισσότερα κέρδη από αυτά που παρουσίασε στο δικαστήριο. 

Εκτίμησε δε πως ο ίδιος ο Τζόουνς και η ιστοσελίδα ειδήσεων Infowars  έχουν αξία μεταξύ 135 εκατ. ως 270 εκατ. δολάρια. Διέκρινε δόλιες σκοπιμότητες πίσω από την απόφαση της διοίκησης της εταιρίας του Τζόουνς, Free Speech Systems LLC, να δηλώσει «χρεοκοπία» την περασμένη βδομάδα ώστε να προστατευτεί έναντι αυτών που απαιτούν αποζημιώσεις για διάφορες υποθέσεις σε βάρος του, μεταξύ των οποίων και τα ψεύδη που μετέδιδε για τη σφαγή στο σχολείο Σάντι Χουκ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Χανιά: 112 για φωτιά κοντά στον Ναύσταθμο Κρήτης

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία Λυγγερίδη

Οι «Σπαρτιάτες» και τα επικίνδυνα παιχνίδια με τη δημοκρατία

Δέκα νεκροί από σύγκρουση στρατιωτικών ελικοπτέρων στη Μαλαισία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα