ΑΘΗΝΑ
06:15
|
18.04.2024
Μεγάλη δασική πυρκαγιά στην περιοχή Λουτρόπυργος μετά τα διόδια της Ελευσίνας. Μήνυμα 112 με οδηγία εκκένωσης προς Μέγαρα για όσους βρίσκονται στην Άνω Βλυχάδα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο στην περιοχή Λουτρόπυργος Νέας Περάμου, μετά τα διόδια της Ελευσίνας.

Η επιχείρηση κατάσβεσης βρίσκεται σε εξέλιξη και γι’ αυτό τον λόγο η Τροχαία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Συγκεκριμένα, έχει κλείσει η Ολυμπία Οδός και η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από την παλιά Εθνική Οδό.

Επί τόπου βρίσκονται 55 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 15 οχήματα, 3 Ε/Π, εκ των οποίων το 1 Ε/Π για εναέριο συντονισμό και 2 Α/Φ. Συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, διθέσιο πυροσβεστικό αεροσκάφος, τύπου AirTractor, πραγματοποίησε αναγκαστική προσθαλάσσωση στη Σαλαμίνα. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν το αεροσκάφος παρουσίασε μηχανική βλάβη κατά την πτήση σου ή εάν κατά τη διάρκεια πλήρωσης των δεξαμενών δεν μπόρεσε εκ νέου να πετάξει. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πιλότοι είναι καλά στην υγεία τους και παρελήφθησαν από σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν κινδυνεύουν κατοικίες. Ωστόσο, η φωτιά μαίνεται και προ ολίγου εστάλη μήνυμα 112 στην περιοχή, με οδηγία σε όσους βρίσκονται στην  Άνω Βλυχάδα να εκκενώσουν προς Μέγαρα.

Υπό έλεγχο η φωτιά στη Θεσπρωτία

Άμεσα τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά μικρής έκτασης, η οποία ξέσπασε λίγο μετά τις 10 το πρωί σε αγροτική έκταση στην περιοχή Ελαίας Φιλιατών στη Θεσπρωτία. Η άμεση επέμβαση της πυροσβεστικής απέτρεψε την εξάπλωσή της προς τα γειτονικά χωριά Ελαία και Βρυσέλλα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της ΕΡΤ στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για επιτήρηση. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχείρησαν 6 οχήματα με 12 πυροσβέστες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Είστε εγκληματίας πολέμου κυρία φον ντερ Λάιεν

Ελεύθεροι οι εργάτες από την κατάρρευση κτιρίου στο Πασαλιμάνι

Ρωσία: Αύξηση της καταστολής μετά το μακελειό στο Crocus City Hall;

Τέμπη: Προσφυγή συγγενών των θυμάτων κατά της εισαγγελικής διάταξης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα