ΑΘΗΝΑ
18:16
|
25.04.2024
Το σκίτσο του Δημήτρη Γεωργοπάλη μ’ αφορμή τις τρεις γυναικοκτονίες σε 48 ώρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι τρεις γυναικοκτονίες που πραγματοποιήθηκαν σε διάστημα 48 ωρών «καταδεικνύουν τις μεγάλες διαστάσεις και ανήκεστες συνέπειες της έμφυλης βίας στην Ελλάδα», αναφέρει το Κέντρο ΔΙΟΤΙΜΑ και προτείνει την άμεση λήψη μέτρων για την πρόληψη της έμφυλης βίας και την εξάλειψη των στερεοτύπων, συμπεριλαμβανομένης της νομικής αναγνώρισης της γυναικοκτονίας, της ενίσχυσης των υφισταμένων δημοσίων δομών υποστήριξης για θύματα έμφυλης βίας και την διασφάλιση της άμεσης απόκρισης των διωκτικών και δικαστικών αρχών όσον αφορά περιστατικά έμφυλης βίας.

Τα τρία τελευταία θύματα – η 56χρονη Γεωργία από το Ρέθυμνο, η 41χρονη Ελεονώρα από τη Ζάκυνθο και η 17χρονη Νικολέτα από το Περιστέρι – είναι σύμφωνα με τον σκιτσογράφο Δημήτρη Γεωργοπάλη μια ακόμη «απόδειξη» ότι: η πατριαρχία δολοφονεί.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Δημήτρης Γεωργοπάλης (@georgopalis_dimitris)

Το Κέντρο Διοτίμα σε αντίθεση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, θεωρεί ότι η εισαγωγή του όρου γυναικοκτονία στον Ποινικό Κώδικα δεν θα οδηγούσε συνταγματικά και ηθικά σε μια «σχετικοποίηση» της ανθρώπινης ζωής. Η τυποποίηση της γυναικοκτονίας δεν εισάγει αντισυνταγματική διάκριση με βάση το φύλο εφόσον δεν θεωρούνται όλες οι ανθρωποκτονίες με θύματα γυναίκες και θηλυκότητες και δράστες άνδρες ως γυναικοκτονίες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κέρκυρα: Πέντε χρόνια φυλακή σε τέως εισαγγελέα για χιλιάδες εξαφανισμένες δικογραφίες

Οι Financial Times ανακαλύπτουν την ψεύτικη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Έκθεση για Τέμπη: Από εύφλεκτο υλικό η έκρηξη-Εξαφάνισαν στοιχεία

Ισπανία: Απόρριψη της υπόθεσης διαφθοράς της συζύγου του πρωθυπουργού Σάντσεθ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα