ΑΘΗΝΑ
04:06
|
27.04.2024
Νέο κύμα πλήττει την αφρικανική χώρα από τον Οκτώβριο με 10.300 κρούσματα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η επανεμφάνιση της χολέρας, τον Οκτώβριο του 2021 στο Καμερούν, στοίχισε τη ζωή σε 200 ανθρώπους έως τώρα, ενώ έχουν καταγραφεί πάνω από 10.300 κρούσματα, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ο υπουργός Υγείας της αφρικανικής χώρας, Μανάουντα Μαλασί.

Η χολέρα, ασθένεια που προκαλεί οξεία διάρροια και μπορεί να σκοτώσει μέσα σε ώρες ελλείψει θεραπείας, επανεμφανίζεται σποραδικά στη χώρα της κεντρικής Αφρικής με πάνω από 25 εκατομμύρια κατοίκους.

Οι πέντε από τις δέκα περιφέρειες του Καμερούν, ανάμεσά τους η Λιτοράλ, όπου υπάγεται διοικητικά η Ντουάλα, η οικονομική πρωτεύουσα, και η επαρχία Κέντρο, όπου υπάγεται διοικητικά η πρωτεύουσα Γιαουντέ, πλήττονται από την επιδημία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας.

Η προηγούμενη έξαρση της χολέρας στο Καμερούν, από τον Ιανουάριο ως τον Αύγουστο του 2020, είχε στοιχίσει τη ζωή σε 66 ανθρώπους.

Στις αρχές του 2021, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπολόγιζε πως κάθε χρόνο, σε παγκόσμια κλίμακα, καταγράφονται 1,3 ως 1,4 εκατομμύρια κρούσματα χολέρας και 21.000 ως 143.000 θάνατοι εξαιτίας της ασθένειας.

Υπάρχουν «ασφαλή εμβόλια κατά της χολέρας χορηγούμενα από το στόμα», και «πρέπει να αξιοποιούνται μαζί με τη βελτίωση της ύδρευσης και της αποχέτευσης για να περιορίζονται οι εξάρσεις της χολέρας και να ευνοείται η πρόληψη σε γνωστές περιοχές υψηλού κινδύνου», πρόσθετε η υπηρεσία του ΟΗΕ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Φωτιά στη Νέα Σμύρνη: Απεγκλωβίστηκε γυναίκα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα