ΑΘΗΝΑ
07:11
|
27.04.2024
Αφορμή στάθηκε η απόπειρά τους να πραγματοποιήσουν πορεία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την εκτίναξη των τιμών και την αύξηση του φόρου αγαθών και υπηρεσιών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ινδική αστυνομία συνέλαβε σήμερα δεκάδες βουλευτές της αντιπολίτευσης και εκατοντάδες υποστηρικτές τους αφού επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς τις κατοικίες του προέδρου και του πρωθυπουργού της χώρας διαμαρτυρόμενοι για την εκτίναξη των τιμών των τροφίμων και των καυσίμων και την αύξηση του φόρου αγαθών και υπηρεσιών.

«Αυτό που βλέπουμε είναι ο θάνατος της δημοκρατίας στην Ινδία», δήλωσε ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου κόμματος του Κογκρέσου, Ραχούλ Γκάντι, σε δημοσιογράφους. «Όποιος στέκεται ενάντια σε αυτή την ιδέα της έναρξης της δικτατορίας δέχεται άγρια επίθεση, φυλακίζεται, συλλαμβάνεται και ξυλοκοπείται. Η ιδέα είναι ότι τα ζητήματα των ανθρώπων, είτε πρόκειται για αυξήσεις των τιμών, ανεργία ή βία στην κοινωνία, τα ζητήματα των ανθρώπων δεν πρέπει να εγείρονται. Αυτή είναι η μοναδική ατζέντα της κυβέρνησης».

«Η δημοκρατία είναι μια ανάμνηση», έγραψε αργότερα ο Γκάντι στο Twitter με φωτογραφίες από την καταστολή των διαδηλώσεων από την αστυνομία, η οποία εμπόδισε τις προσπάθειες του κόμματος να πραγματοποιήσει παρόμοιες πορείες στη Βομβάη, την οικονομική πρωτεύουσα της Ινδίας, Guwahati, και σε ορισμένες άλλες πόλεις, συλλαμβάνοντας μέλη του κόμματος και απομακρύνοντάς τα με λεωφορεία και άλλα οχήματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μέρες Καριέρας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι του προγράμματος Τουρισμός για Όλους 2024

Αμερική: Γη της υποκρισίας, της καταστολής και της βίας…

Θα χρειαστούν 14 χρόνια για να απομακρυνθούν τα ερείπια από τη Γάζα…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα