ΑΘΗΝΑ
06:52
|
18.04.2024
Κατά κύματα συνεχίζεται το από αέρος στη Λωρίδα της Γάζας προκαλώντας ως τώρα 15 νεκρούς. Σειρήνες και στο Ισραήλ μετά από βροχή ρουκετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζεται το ολονύχτιο, από αέρος, σφυροκόπημα της Λωρίδας της Γάζας από τα ισραηλινά βομβαρδιστικά. 

Οι διαδοχικοί βομβαρδισμοί σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας προκάλεσαν ως νωρίς απόψε το θάνατο τουλάχιστον 15 Παλαιστινίων μεταξύ των οποίων παιδάκια και τουλάχιστον ένας διοικητής της Ισλαμικής Τζιχάντ, ο Ταϊσίρ Τζαμπάρι. Οι τραυματίες ανέρχονται σε αρκετές δεκάδες.

Η δολοφονία του Τζαμπάρι που ήρθε μετά τις συλλήψεις ηγετικών στελεχών της Ισλαμικής Τζιχάντ στη Τζενίν της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης από τον ισραηλινό στρατό προκάλεσε την οργή της οργάνωσης, που ανάρτησε στο λογαριασμό της στο Telegram φωτογραφία του διοικητή με στρατιωτική αμφίεση και τη φράση: «Δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές».

Image

Λίγη ώρα μετά την έναρξη των ισραηλινών επιθέσεων, άρχισαν να αντεπιτίθενται με βροχή ρουκετών προς το νότιο και κεντρικό Ισραήλ δεκάδες μαχητές της Ισλαμικής Τζιχάντ με αποτέλεσμα να ηχήσουν οι σειρήνες στο νότιο και κεντρικό τμήμα της επιτιθέμενης χώρας.

Προηγήθηκε η οργανωμένη μεταφορά αρκετών εκατοντάδων Ισραηλινών που ζουν στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας  ενώ πολλές εκατοντάδες άλλοι οδηγήθηκαν σε καταφύγια για προληπτικούς λόγους.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Είστε εγκληματίας πολέμου κυρία φον ντερ Λάιεν

Επιταχύνεται η ανέγερση χιλιάδων κατοικιών εποίκων στην Α.Ιερουσαλήμ

Πιέσεις Μπάιντεν στο Κογκρέσο για τη συνέχεια στρατιωτικής στήριξης σε Ισραήλ-Ουκρανία

Νέο χάρτη πολιτικής αποτροπής στη Μέση Ανατολή βλέπουν στο Ιράκ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα