ΑΘΗΝΑ
07:46
|
27.05.2024
Εργασίες στον σημαντικότερο χώρο πυρηνικών δοκιμών της χώρας αναφέρουν ειδικοί παρατηρητές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανησυχίες για την διεξαγωγή της πρώτης πυρηνικής δοκιμής της Βόρειας Κορέας μετά το 2007, εγείρει εμπιστευτική έκθεση των Ηνωμένων Εθνών που διέρρευσε σε ειδεισεογραφικά πρακτορεία, σύμφωνα με την οποία η Πιόνγιανγκ, έχει  εντείνει το τελευταίο διάστημα, τις σχετικές προετοιμασίες στον βορειοανατολικό χώρο δοκιμών της χώρας.

Σύμφωνα με την αναφορά ανεξάρτητων παρατηρητών στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, που επικαλείται το DPA και το Reuters «οι εργασίες στον χώρο πυρηνικών δοκιμών Punggye-ri ανοίγουν τον δρόμο για πρόσθετες πυρηνικές δοκιμές για την ανάπτυξη πυρηνικών όπλων».

Δορυφορικές εικόνες των εγκαταστάσεων, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, υποδηλώνουν ότι στις συγκεκριμένες εγκαταστάσεις, στις οποίες πραγματοποιήθηκαν και οι έξι πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας μεταξύ 2006 και 2017, υποδηλώνουν ότι η Πιονγκγιάνγκ έχει επισκευάσει ένα δίκτυο σηράγγων και ανοικοδόμησε δομές που κατεδαφίστηκαν το 2018 κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η έκθεση προειδοποιεί επίσης για αυξημένη παραγωγή εμπλουτισμένου ουρανίου σε άλλα μέρη της Βόρειας Κορέας και κυρίως στην Yongbyon», που αποτελεί την μεγαλύτερη πυρηνική εγκατάσταση της χώρας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Συννεφιά και τοπικές βροχές

Σεισμική δόνηση 3,9 Ρίχτερ στην Κω

Το Ισραήλ περνά από τις στοχοποιήσεις σε επιθέσεις αμφισβητιών του

Τραυματίες από αναταράξεις σε πτήση της Qatar Airways

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα