ΑΘΗΝΑ
11:03
|
25.04.2024
Ο άνδρας έχει πλέον επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως δήλωσε ένας από τους δικηγόρους του.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένας άνδρας που καταζητείται από την Αϊτή για την φερόμενη εμπλοκή του στη δολοφονία του προέδρου της χώρας, Ζοβενέλ Μοΐζ, απελευθερώθηκε από κέντρο κράτησης μεταναστών στην Τουρκία και επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως ανακοίνωσε σήμερα ένας από τους δικηγόρους του.

Ο Μοΐζ, ένας 53χρονος πρώην επιχειρηματίας που ανέλαβε καθήκοντα το 2017, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε τον Ιούλιο του 2021 στην ιδιωτική του κατοικία. Η σύζυγός του τραυματίστηκε στην επίθεση. 

Ο Αϊτινός και Αμερικανός επιχειρηματίας Σαμίρ Χαντάλ συνελήφθη τον περασμένο Νοέμβριο διασχίζοντας την Τουρκία με προορισμό την Ιορδανία ερχόμενος από τις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς ήταν σεσημασμένος από την Interpol.

Οι δικηγόροι του δήλωσαν ότι η Interpol ανέστειλε αργότερα το ένταλμα σύλληψής του κατόπιν αιτήματός τους εν αναμονή μιας τελικής επανεξέτασης και τουρκικό δικαστήριο απέρριψε το αίτημα έκδοσης της Αϊτής για τον Χαντάλ την 4η Ιουλίου, αποφασίζοντας ότι πρέπει να αφεθεί ελεύθερος. 

Ο δικηγόρος Μαχμούτ Μπαρλάς δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι ο Χαντάλ αφέθηκε ελεύθερος την 3η Αυγούστου και έφτασε στις Ηνωμένες Πολιτείες την επόμενη μέρα.

Ο Χαντάλ έχει ισχυριστεί ότι απλά νοίκιασε ένα σπίτι στον ύποπτο για την δολοφονία Εμάνουελ Σάνον, και δεν γνώριζε κανένα σχέδιο για την δολοφονία του Μοΐζ. Οι δικηγόροι του Χαντάλ είχαν υποστηρίξει ότι δεν έπρεπε να εκδοθεί επειδή θα υποβληθεί σε καταναγκαστική εργασία στην Αϊτή, υπογραμμίζοντας επίσης την πολιτική αβεβαιότητα στη χώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στον Άρειο Πάγο μήνυση γονέα θύματος των Τεμπών

Moulin Rouge… χωρίς φτερά-Κατέρρευσε τμήμα του κόκκινου μύλου

Αποδοκιμασία του Μάικ Τζόνσον στο Κολούμπια

Καλέσματα από Εργατικό Κέντρο Αθήνας, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την απεργία της Πρωτομαγιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα