Η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για το θέμα των παρακολουθήσεων, με δεδομένο ότι επιδιώκει την απόλυτη αποσαφήνιση των συγκεκριμένων ζητημάτων διαχρονικά και με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες εμπιστευτικότητας, εφόσον κατατεθεί ένα τέτοιο αίτημα, διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Ο ίδιος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επιχείρησε να επικοινωνήσει για το θέμα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά εκείνος δεν ανταποκρίθηκε.
«Αμέσως μόλις περιήλθε σε γνώση του πρωθυπουργού η περίπτωση νόμιμης επισύνδεσης, κατόπιν και εγκρίσεως εισαγγελικής αρχής, για τον κ. Ανδρουλάκη, η κυβέρνηση επεδίωξε δια του κ. Γεραπετρίτη να τον ενημερώσει πλήρως, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε να μην ανταποκριθεί», δήλωσε ο κ. Οικονόμου και πρόσθεσε, «σύμφωνα με διαρροές του ΠΑΣΟΚ, ζητείται η εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η κυβέρνηση απαντά θετικά στο αίτημα αυτό, ελπίζοντας αυτή τη φορά να ανταποκριθεί και ο κ. Ανδρουλάκης να παραστεί προσωπικά, προκειμένου να ενημερωθεί και να πάρει απαντήσεις για όλα τα σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση που τον αφορά, απαντήσεις που δεν θα αφήνουν περιθώριο για αυθαίρετα συμπεράσματα και συνωμοσιολογία».
ΠΑΣΟΚ: Καλούμε την κυβέρνηση θεσμικά να ενημερώσει άμεσα την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας χωρίς άλλη καθυστέρηση
«Το ΠΑΣΟΚ από την πρώτη στιγμή λειτούργησε απόλυτα θεσμικά και με σεβασμό στη Δικαιοσύνη. Ο κ. Γεραπετρίτης και ο κ. Κοντολέων βρέθηκαν ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και δεν είπαν την αλήθεια», ανέφεραν πηγές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημειώνοντας «καλούμε την κυβέρνηση θεσμικά να ενημερώσει άμεσα την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, χωρίς άλλη καθυστέρηση. Όλα στο φως».
Υπενθυμίζεται ότι χθες Παρασκευή 5 Αυγούστου έγινε δεκτές οι παραιτήσεις του επικεφαλής της ΕΥΠ, Παναγιώτη Κοντολέοντα και του γενικού γραμματέα και ανιψιού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Γρηγόρη Δημητριάδη.
Σύμφωνα με το Μαξίμου οι παραιτήσεις δεν σχετίζονται με την υπόθεση παρακολουθήσεων με το λογισμικό Predator, αλλά με την «τοξικότητα» που επικρατεί στην πολιτική ζωή της χώρας.