ΑΘΗΝΑ
07:15
|
24.04.2024
Λόγω της βίαιης φύσης του φερόμενου εγκλήματος, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι δεν θα ισχύσει διπλωματική ασυλία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η βραζιλιάνικη αστυνομία συνέλαβε τον πρόξενο της Γερμανίας στο Ρίο ντε Τζανέιρο, Uwe Herbert H., ως ύποπτο για την δολοφονία του βελγικής υπηκοότητας συζύγου του στο σπίτι τους στην αριστοκρατική συνοικία Ιπανέμα στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Λόγω της βίαιης φύσης του φερόμενου εγκλήματος, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι δεν θα ισχύσει διπλωματική ασυλία.

«Η εκδοχή των γεγονότων που έδωσε ο πρόξενος, ότι το θύμα υπέστη πτώση, είναι ασυμβίβαστη με τα συμπεράσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης», δήλωσε αξιωματούχος της αστυνομίας του Ρίο ντε Τζανέιρο, καθώς ο ιατροδικαστής βρήκε διάφορους μώλωπες στον κορμό του θύματος συμβατούς με τραυματισμούς που προκλήθηκαν από κλωτσιές, «καθώς και βλάβες συμβατές με επίθεση με κυλινδρικό όργανο». Πρόσθεσε ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία ώστε οι ερευνητές να συμπεράνουν ότι ο θάνατος ήταν βίαιος.

Την Παρασκευή, ο πρόξενος της Γερμανίας κάλεσε τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Όταν έφτασαν, ο διπλωμάτης είπε στην αστυνομία ότι ο σύζυγός του, Walter Henri Maximilien Biot, ήταν άρρωστος το βράδυ της Παρασκευής και κατέρρευσε, χτυπώντας το κεφάλι του. Πρόσθεσε ότι ο σύζυγός του είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ ενώ παράλληλα είχε κάνει χρήση υπνωτικών χαπιών.

Η ανάλυση της αστυνομίας στην κατοικία του ζευγαριού αποκάλυψε κηλίδες αίματος στο πάτωμα και στα έπιπλα. Ο Γερμανός διπλωμάτης είχε επιχειρήσει να καθαρίσει πριν έρθει η αστυνομία. Οι αρχές πιστεύουν ότι προσπαθούσε να συγκαλύψει τα αποδεικτικά στοιχεία.

Οι αρχές πιστεύουν ότι ο Biot πέθανε από τραύμα στον αυχένα. Είχε τουλάχιστον 30 ορατά σημάδια στο σώμα του από διάφορα τραύματα, μερικά ακόμη και δύο ημερών, την στιγμή του θανάτου του, κατέληξε ο υπεύθυνος για την έρευνα.

Ο Γερμανός διπλωμάτης συνελήφθη κατά την διάρκεια ανάκρισης στο 14ο πολιτικό αστυνομικό τμήμα του Ρίο ντε Τζανέιρο. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Ινστιτούτο Νομικής Ιατρικής για αξιολόγηση και παρατήρηση.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το μεγάλο «Όχι» του 2004: Η δεύτερη επανάσταση των Κυπρίων

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα