ΑΘΗΝΑ
17:53
|
25.04.2024
Ο εγκεφαλικά νεκρός Άρτσι αποσυνδέθηκε από την μηχανική υποστήριξη παρότι η μητέρα του εξάντλησε κάθε νομικό μέσο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Άρτσι Μπάτερσμπι, ο 12χρονος από το Ηνωμένο Βασίλειο που βρέθηκε στο επίκεντρο μιας δικαστικής διαμάχης μεταξύ των γονιών του και των γιατρών, έχασε την ζωή του.

«Ένα τόσο όμορφο αγοράκι, και πάλεψε μέχρι το τέλος», δήλωσε η μητέρα του, Χόλι Ντανς, έξω από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Λονδίνου, όπου ο εγκεφαλικά νεκρός Άρτσι αποσυνδέθηκε από την μηχανική υποστήριξη το πρωί του Σαββάτου και απεβίωσε αργότερα την ίδια μέρα. «Είμαι τόσο περήφανη που είμαι η μαμά του», πρόσθεσε η Χόλι Ντανς.

Ο Άρτσι βρισκόταν στο νοσοκομείο από τότε που βρέθηκε αναίσθητος στο σπίτι του τον Απρίλιο. Υπέστη σοβαρές εγκεφαλικές κακώσεις και χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη για να παραμείνει στη ζωή. Δεν ανέκτησε ποτέ τις αισθήσεις του.

Η μητέρα του είχε δηλώσει νωρίτερα ότι είχε κάνει όλα όσα υποσχέθηκε στον Άρτσι ότι θα έκανε, αλλά ότι το νοσοκομείο είχε ξεκαθαρίσει ότι δεν υπήρχαν άλλες επιλογές για τον γιο της.

Αυτή και ο Πολ Μπάτερσμπι, ο πατέρας του Άρτσι, είχαν ζητήσει από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) να παρέμβει στην υπόθεση την περασμένη εβδομάδα, καθώς αγωνίζονταν για να συνεχιστεί η μηχανική υποστήριξη, αλλά το δικαστήριο απεφάνθη ότι η υπόθεση δεν εμπίπτει στη δικαιοδοσία του.

Στη συνέχεια, θέλησαν ο Άρτσι να μεταφερθεί σε κέντρο περίθαλψης, αλλά το Ανώτατο Δικαστήριο του Ηνωμένου Βασιλείου, λαμβάνοντας υπόψη τα ιατρικά στοιχεία, έκρινε ότι ήταν πολύ ασταθής για να μεταφερθεί με ασθενοφόρο.

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι ο Άρτσι έπρεπε να παραμείνει στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Λονδίνου. Η οικογένεια ζήτησε άδεια να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, αλλά η κίνηση απορρίφθηκε από τρεις δικαστές στο Εφετείο.

Στη συνέχεια ζήτησαν από το ΕΔΑΔ να παρέμβει, αλλά την Παρασκευή το δικαστήριο υποστήριξε ότι το αίτημα δεν μπορούσε να εξεταστεί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι Financial Times ανακαλύπτουν την ψεύτικη ανάπτυξη στην Ελλάδα

Έκθεση για Τέμπη: Από εύφλεκτο υλικό η έκρηξη-Εξαφάνισαν στοιχεία

Ισπανία: Απόρριψη της υπόθεσης διαφθοράς της συζύγου του πρωθυπουργού Σάντσεθ

Eurostat: Προτελευταία η Ελλάδα στην απασχόληση στη λίστα της Ε.Ε.

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα