ΑΘΗΝΑ
23:14
|
23.04.2024
Στην καταγγελία προέβη ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

O πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), Σπύρος Μπιμπίλας, με ανάρτησή του στο Facebook, προέβη σε σοβαρές καταγγελίες σχετικά με τις εργασιακές συνθήκες που επικρατούν στον χώρο του θεάτρου.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας κάνει λόγο για απολύσεις, μη αναγνώριση συγγενικών δικαιωμάτων αλλά και απειλές ότι συντελεστές παράστασης θα μείνουν χωρίς πληρωμή επειδή διάβασαν το κείμενο του ΣΕΗ για την αποφυλάκιση Λιγνάδη χαρακτηρίζοντας «επιτακτική» την ανάγκη να συναφθούν συλλογικές συμβάσεις.

Η ανάρτηση του προέδρου του ΣΕΗ:

Δυστυχώς φαίνεται ότι τα βάσανα των καλλιτεχνών δεν έχουν τελειωμό! Νέες πληροφορίες για περιστατικά που δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλα στον χώρο μας κι ειναι επιτακτική πλέον ανάγκη να συναφθουν συλλογικές συμβασεις!

Ηθοποιοί που επελέγησαν από ακρόαση δεν άρεσαν μετά από μερικές πρόβες, αλλά δεν τους έγιναν προσλήψεις ως ορίζει ο νόμος κι απολύονται!!!

Αλλού παράσταση που εγκρίθηκε απο ΔΗΜΟ, διενεργήθηκε μπροστά σε κοινό, αλλά επειδή διαβάστηκε το Κειμενο του ΣΕΗ σχετικά με την υπόθεση Λιγνάδη, απειλούνται να μην πληρωθούν!!!!

Σε μεγάλα στουντιο ηχογράφησης εν μεσω Αυγούστου ξεκινούν audio books για μεγάλο εκδοτικό οίκο, υπό τον όρο ότι οι ηθοποιοί θα απεμπολησουν τα συγγενικά τους δικαιωματα!!!!

Αυτά κι άλλα πολλά, κι αν προσθέσουμε και τα προβλήματα της προηγούμενης ανάρτησης μου σχετικά με τα κακώς κείμενα δείχνουν πόση δουλειά μας περιμένει φέτος στο ΣΕΗ!!!

ΜΗΝ ΑΡΧΙΖΕΤΕ ΠΡΟΒΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝ, ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΤΕ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ… ΑΣ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΙΣΘΑΝΘΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΆΜΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ …
 
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ο Χάρισον Φορντ υπέρ των νέων που διαδηλώνουν στις ΗΠΑ

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα