ΑΘΗΝΑ
05:41
|
07.06.2026
Εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις από νωρίς το πρωί δίνουν μάχη για να αντιμετωπίσουν τις μικροεστίες της φωτιάς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες νωρίς το μεσημέρι στο Άγιο Όρος, σε δασική έκταση ανάμεσα στις Μονές Διοχειαρίου και Κονσταμονίτου όπου οι επίγειες και οι εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις από νωρίς το πρωί δίνουν μάχη για να αντιμετωπίσουν τις μικροεστίες της φωτιάς.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο υποδιοικητής του Αγίου Όρους, Αρίστος Κασμίρογλου, το μέτωπο της πυρκαγιάς περιορίστηκε, οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές, δεν πνέουν στην περιοχή ισχυροί άνεμοι, ενώ από τα ξημερώματα συμμετέχει στην από αέρος κατάσβεση και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο, τύπου Ericsson. «Αισιοδοξούμε ότι αν διατηρηθούν οι ευνοϊκές συνθήκες σύντομα θα τεθεί υπό πλήρη έλεγχο», είπε ο κ. Κασμίρογλου, προσθέτοντας ότι δεν κινδυνεύουν Μονές και κελιά.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις η πυρκαγιά ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε ελαιώνα, κοντά στον αρσανά της Μονής Διοχειαρίου και λόγω των ισχυρών ανέμων προσέλαβε διαστάσεις.

Όπως ανακοινώθηκε από την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 88 πυροσβέστες, με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 28 οχήματα, επτά αεροσκάφη, εθελοντές, μηχανήματα έργου και υδροφόρες, πολλά από τα οποία μεταφέρθηκαν χθες από την Ουρανούπολη και την Τρυπητή με πλοιάρια.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«6ος Αγώνας RUN BIKE CARE 2026» την Κυριακή 7 Ιουνίου-Ποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν

Κυριακή 7 Ιουνίου στην πλατεία Κουμουνδούρου: Γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για τον αγώνα ενάντια στις διώξεις

Ποινική δίωξη σε υπαλλήλους Πολεοδομιών για χρηματισμό

Στη φυλακή ο 41χρονος για τη γυναικοκτονία στην Καλαμάτα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα