ΑΘΗΝΑ
20:40
|
18.04.2024
O υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι «δεν είχαμε αύξηση θανάτων» παρότι ο Ιούλιος έκλεισε με 1100 θανάτους σε σύγκριση με 350 θανάτους πέρυσι τον ίδιο μήνα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας σήμερα στο OPEN υποστήριξε ότι ουσιαστικά δεν έχουμε αύξηση των θανάτων στη χώρα, αλλά ότι η εικόνα που βγαίνει προς τα έξω οφείλεται στον τρόπο καταγραφής, προαναγγέλοντας την αλλαγή του τρόπου καταγραφής των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού «ή αυτή ή την άλλη εβδομάδα».

«Η χώρα μας ακολουθεί το εξής μοντέλο καταγραφής, βάσει του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: Όταν κάποιος έχει νοσήσει από COVID, ακόμη και όταν η αιτία θανάτου δεν είναι ο κορονοϊός και απλώς έχει βγει θετικός, τότε καταγράφεται ως θάνατος από COVID. Από δω και στο εξής, στους θανάτους που θα δηλώνουμε, θα αναφέρουμε πόσοι από αυτούς είναι με αιτία τον COVID και πόσοι είναι με άλλη αιτία, αλλά είχαν COVID. Συνεπώς δεν είχαμε αύξηση θανάτων, απλά το ποσοστό των θανάτων από τον Μάιο και μετά συνδυάζονται με περιστατικά με οποιαδήποτε αιτία και είχαν και COVID. Αυτά όλα τα στοιχεία θα αναλυθούν και θα συνεχίσουμε να λέμε επακριβώς του θανάτους, όμως και απόδειξη αυτού που λέμε, είναι πως δεν υπήρχε αύξηση στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας».

Η κίνηση έρχεται σε συνέχεια της αλλαγής πλεύσης για την συνολική καταγραφή της επιδημιολογικής κατάστασης στη χώρα, καθώς πλέον δεν δίνεται στη δημοσιότητα καθημερινή αναφορά του ΕΟΔΥ αλλά εβδομαδιαία.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει…ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Να αντιδράσει άμεσα η κυβέρνηση στις τουρκικές προκλήσεις

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Μην θεωρείτε δεδομένο το ισχυρό δολάριο…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα