ΑΘΗΝΑ
22:08
|
04.10.2022
Άρθρο της Ελένα Σμιθ στην Guardian κατακεραυνώνει τον Έλληνα πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της ΝΔ, ονομάζοντας το σκάνδαλο των υποκλοπών ως «πρακτικές χούντας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άρθρο της Ελένα Σμιθ στην Guardian κατακεραυνώνει τον Έλληνα πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, ενώ αναφέρεται σε «σκάνδαλο υποκλοπών που θυμίζει τις χειρότερες ημέρες της χούντας».

Όπως αναφέρει το εν λόγω άρθρο:

«Η κυβέρνηση κατηγορείται για “σκοτεινές πρακτικές” σε σκάνδαλο υποκλοπών που θυμίζει τις χειρότερες ημέρες της στρατιωτικής διακυβέρνησης της χώρας», αναφέρει άρθρο στη βρετανική εφημερίδα Guardian.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αντιμετωπίζει την πιο δύσκολη ώρα της θητείας του μετά την ανακάλυψη ότι το κινητό τηλέφωνο του πολιτικού του αντιπάλου, αρχηγού του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος της χώρας, παρακολουθήθηκε με εντολή της ΕΥΠ, της υπηρεσίας πληροφοριών που υπάγεται απευθείας στο γραφείο του», αναφέρει επίσης η Έλενα Σμιθ σε άρθρο της στον Guardian.

«Το σκάνδαλο, το οποίο θύμισε τις πιο σκοτεινές ημέρες της στρατιωτικής διακυβέρνησης, όταν οι αντίπαλοι του καθεστώτος των συνταγματαρχών του 1967-74 κατασκοπεύονταν τακτικά, ξέσπασε για πρώτη φορά όταν ο Ανδρουλάκης αποκάλυψε ότι είχε ενημερωθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για μια προσπάθεια υποκλοπής του κινητού του τηλεφώνου με κακόβουλο λογισμικό Predator», προσέθεσε, ενώ υπενθύμισε ότι «δύο έλληνες δημοσιογράφοι –ο ένας που καλύπτει τη μετανάστευση και ο άλλος για τα οικονομικά– έχουν επίσης κινηθεί νομικά μετά από καταγγελίες για παρόμοια παράνομη παρακολούθηση από μια κυβέρνηση που επικρίθηκε έντονα διεθνώς για περιορισμό της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης».

«Η γραμμή άμυνας αποδοκιμάστηκε αμέσως ως ένα δαιδαλώδες πλέγμα ψεμάτων από μια κυβέρνηση που έχει εμπλακεί στη μεγαλύτερη κρίση της από τότε που ανέλαβε την εξουσία τον Ιούλιο του 2019» προσέθεσε η συντάκτρια, σε σχέση με τις διαρροές της ελληνικής κυβέρνησης για εμπλοκή ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα τουρκολιβυκά μνημόνια για υδρογονάνθρακες με ενδολιβυκή «τρικλοποδιά»

Το ένα μνημόνιο αφορά τη συνεργασία τουρκικών και λιβυκών εταιριών ενέργειας για εκμετάλλευση υδρογονανθράκων και υπογράφηκε αφού ο Ντμπεϊμπά «έκλεψε» τις αρμοδιότητες του υπουργού Πετρελαίου.
ΣΥΝΑΦΗ

Επίσκεψη του Ιορδανού βασιλιά στο Ομάν

Νεκρός αστυνομικός στην Κέρκυρα από πτώση τεσσάρων μέτρων

«Ζητάς βοήθεια από τις ΗΠΑ» είπε ο Ερντογάν στο Μητσοτάκη

Διαψεύδουν στις ΗΠΑ τα περί ενδείξεων για πιθανή χρήση πυρηνικών από Ρωσία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα