ΑΘΗΝΑ
21:09
|
24.04.2024
Με νέες προληπτικές επιθέσεις απείλησε απόψε τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας ο Ισραηλινός υπουργός άμυνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Λίγες ώρες πριν συμπληρωθεί το πρώτο 24ωρο από την έναρξη της εύθραυστης εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας που ξεκίνησε στις 23.30 της Κυριακής και ήρθε μετά τη δολοφονία 44 Παλαιστινίων και τον τραυματισμό 360 άλλων, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντς αναφέρθηκε απόψε σε συνέντευξη Τύπου στους βασικούς «στόχους» της επίθεσης «Χαραυγή» που επιτεύχθηκαν: α) απομάκρυνση της «άμεσης απειλής» κατά κατοίκων του Ισραήλ στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας, β) διατήρηση της «επιχειρησιακής ελευθερίας δράσης» και γ) διατήρηση της αποτρεπτικής ισχύος κατά εχθρών «που απειλούν τους πολίτες και τα κυριαρχικά δικαιώματα του Ισραήλ».

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας στην προσπάθειά του να παρουσιάσει την επιτυχία της τριήμερης επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας έκανε το μαύρο άσπρο ώστε να παρουσιάσει το Ισραήλ σε ρόλο «θύματος».

Εικόνα

Δεν παρέλειψε να απειλήσει τη Λωρίδα της Γάζας και με άλλες επιθέσεις (τουλάχιστον ώσπου να γίνουν οι νέες πρόωρες ισραηλινές εκλογές της 1ης Νοέμβρη) λέγοντας:

«Στο μέλλον, εάν καταστεί απαραίτητο, θα διενεργήσουμε προληπτικές επιθέσεις για να προστατεύσουμε τους πολίτες του Ισραήλ, την κυριαρχία του και τις υποδομές της χώρας. Αυτό είναι αλήθεια για κάθε ένα από τα μέτωπα, από την Τεχεράνη ως την Χαν Γιουνίς στη Γάζα».

Τα 15 παιδιά που πλήρωσαν το τίμημα των προληπτικών επιδρομών

Πάντως, το τίμημα για τις τελευταίες «προληπτικές» επιθέσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας το πλήρωσαν με τη ζωή τους 15 παιδιά και έφηβοι Παλαιστινίων που θερίστηκαν από τις βόμβες των ισραηλινών αεροσκαφών από το απόγευμα της Παρασκευής, ως το βράδυ της Κυριακής.

Εικόνα
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς έστειλε ο Μπάιντεν στην Ουκρανία

Πιθανή η παραίτηση του Σάντσεθ στη Μαδρίτη

Κυπριακό, Γάζα, και αμοιβαία συμφέροντα στη συνάντηση Στάνμαγιερ και Ερντογάν

Στη ΓΑΔΑ διανυκτερεύει ο βουλευτής Φλώρος μετά την άσκηση δίωξης για κακούργημα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα