ΑΘΗΝΑ
19:37
|
24.04.2024
Την επίσπευση της διάσωσης ζήτησε ο πρόεδρος της χώρας που επισκέφθηκε το ορυχείο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Να εντείνουν τις προσπάθειές τους για τη διάσωση των δέκα εργατών που παραμένουν παγιδευμένοι δεκάδες μέτρα κάτω από τη γη, ζήτησε χθες από τα σωστικά συνεργεία ο πρόεδρος του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο σημείο του ατυχήματος που συνέβη την περασμένη Τετάρτη.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να σωθούν οι ανθρακωρύχοι. Πρέπει να συνεχίσουμε αυτό που κάνουμε και να κάνουμε ακόμη περισσότερα», είπε ο αρχηγός του Μεξικού κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο ορυχείο, στην πολιτεία Κοαουίλα, που κατέρρευσε μετά την εισροή υδάτων στις υπόγειες στοές του.

Σχεδόν 400 μέλη σωστικών συνεργείων, συμπεριλαμβανομένων έξι στρατιωτικών αυτοδυτών,  συνέχιζαν και χθες την επιχείρηση για να σωθούν οι δέκα εργαζόμενοι που παραμένουν παγιδευμένοι σε βάθος 60 μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύτες αδυνατούν έως τώρα να μπουν στις στοές καθώς το επίπεδο των νερών υποχωρεί πολύ αργά και εξακολουθεί να παραμένει στα 34 μέτρα.

«Υπάρχει πρόοδος. Η στάθμη του νερού συνεχίζει να πέφτει. Πολύ μεγαλύτεροι όγκοι συνεχίζουν να αντλούνται», δήλωσε ο κυβερνήτης της Κοαχουίλα Μιγκέλ Άνχελ Ρικέλμε.

Το Σάββατο το βράδυ, συγγενείς συμμετείχαν σε θεία λειτουργία κοντά στον αυτοσχέδιο καταυλισμό όπου παραμένουν από την Τετάρτη, όχι μακριά από τη ζώνη όπου εκτυλίσσεται η επιχείρηση διάσωσης.

Η πολιτεία Κοαουίλα, η μόνη όπου εξορύσσεται άνθρακας στο Μεξικό, βρίσκεται συχνά αντιμέτωπη με τέτοιες τραγωδίες. Τον Ιούνιο του 2021, επτά εργάτες έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας κατάρρευσης υπόγειας στοάς.

Τη 19η Φεβρουαρίου 2006, 65 ανθρακωρύχοι είχαν σκοτωθεί από έκρηξη συσσωρευμένου αερίου στην Πάστα δε Κόντσος, σε ορυχείο που ανήκε στην κοινοπραξία Grupo México. Δεκαέξι χρόνια αργότερα, 63 από τα 65 πτώματα εξακολουθούν να παραμένουν στις στοές του ορυχείου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το Συμβούλιο Επικρατείας απέρριψε αίτηση ανάσχεσης των εργασιών του flyover

ΚΚΕ: Δεν εκφράζει προσωπική άποψη η Φλέσσα για τα Τέμπη

Ξυλοδαρμός στη Βουλή: Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Αναγκαστική προσγείωση Boeing 737 στο Ελ. Βενιζέλος

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα