ΑΘΗΝΑ
10:48
|
04.05.2024
Οικονόμου: Καλή ιδέα ένας αγώνας ειρήνης ανοιχτής θαλάσσης μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κλιμάκωσε για μια ακόμα φορά την επιθετική ρητορική εναντίον της χώρας μας, ο Τούρκους υπουργός Άμυνας, λίγες ώρες πριν τον απόπλου του τουρκικού γεωτρύπανου «Αμπντουλχαμίντ Χαν» για έρευνες σε άγνωστη, έως τώρα, περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Μιλώντας στο συνέδριο των Τούρκων πρεσβευτών που γίνεται στην Άγκυρα, σήμερα το πρωί ο Ακάρ αναφέρθηκε στο Καστελόριζο, λέγοντας πως απέχει μόλις 1.950 μέτρα από την Τουρκία, και επαναλαμβάνοντας παλιότερη ρήση του, πως αν θέλουν μπορούν να φτάσουν στο νησί ακόμα και κολυμπώντας οι φοιτητές των στρατιωτικών σχολών της γείτονος.

«Τις προάλλες, ένας Έλληνας υπουργός δήλωσε “αν επιθυμούν ας έρθουν, αν μπορούν να κολυμπήσουν” κι εμείς δηλώσαμε “αν θέλει ο Θεός, μια ημέρα μπορεί να συμβεί κι αυτό”» σημείωσε ο Ακάρ, αναφερόμενος σε παλαιότερες δηλώσεις του ΥΕΘΑ Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Οικονόμου: Καλή ιδέα ένας αγώνας ειρήνης ανοιχτής θαλάσσης μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων

Απάντηση στον Τούρκο υπουργό Άμυνας, έδωσε νωρίτερα το μεσημέρι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου τονίζοντας ότι η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή. «Είμαστε δύναμη ειρήνης και ασφάλειας και δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε βήμα πίσω σε ότι έχει να κάνει με τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την εθνική μας κυριαρχία» τόνισε.

Όσον αφορά τις προκλήσεις για το Καστελόριζο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πρότεινε στον Χουλουσί Ακάρ, να οργανωθεί ένας αγώνας ειρήνης ανοιχτής θαλάσσης με τη συμμετοχή Ελλήνων και Τούρκων κολυμβητών.

«Είναι καλή ιδέα. Είναι καλύτερα να το δούμε πιο αποφορτισμένα το όλο ζήτημα και με έμφαση στο Διεθνές Δίκαιο. Να μην επιδιώκουμε εστίες έντασης στην περιοχή μας. Είναι κάτι που το χρειάζεται και η Ευρώπη και οι δύο χώρες» κατέληξε

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απάντησε ο Γεωργιανός πρωθυπουργός στις κατηγορίες του Σαρλ Μισέλ της Ε.Ε.

Γιατί η πτώση του Τσάσοφ Γιαρ είναι καμπή στο Ρωσοουκρανικό

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν τις ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις εναντίον ευρωπαϊκών στόχων

Ερντογάν: Αναμένει επίθεση της Δύσης κατόπιν αναστολής εμπορίου με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα