ΑΘΗΝΑ
01:09
|
29.09.2022
Η ρωσική Transneft δήλωσε πως η Ουκρανία προχώρησε στην κίνηση λόγω των περιορισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ουκρανία ανέστειλε τις ροές ρωσικών πετρελαιαγωγών σε τμήματα της κεντρικής Ευρώπης από τις αρχές του μήνα, επειδή οι δυτικές κυρώσεις την εμπόδισαν να δεχτεί τέλη διέλευσης από την Μόσχα, δήλωσε σήμερα η ρωσική κρατική εταιρεία αγωγών Transneft.

Η Transneft δήλωσε ότι πραγματοποίησε πληρωμές για την διαμετακόμιση πετρελαίου τον Αύγουστο στον ουκρανικό φορέα εκμετάλλευσης αγωγών UkrTransNafta την 22α Ιουλίου, αλλά τα χρήματα επιστράφηκαν την 28η Ιουλίου, με την Gazprombank να υποστηρίζει ότι αυτό συνέβει λόγω των περιορισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σύμφωνα με την Transneft, οι αποστολές σταμάτησαν από την 4η Αυγούστου.

Οι ροές κατά μήκος της νότιας διαδρομής του αγωγού Druzhba, ο οποίος είναι γνωστός και ως «αγωγός φιλίας», έχουν επηρεαστεί, ενώ η βόρεια διαδρομή που εξυπηρετεί την Πολωνία και την Γερμανία παραμένει αδιάλειπτη.

Η αναστολή των ροών των αγωγών θα πλήξει χώρες όπως η Σλοβακία, η Ουγγαρία και η Τσεχία, οι οποίες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από το ρωσικό αργό και έχουν περιορισμένη δυνατότητα εισαγωγής εναλλακτικών προμηθειών δια θαλάσσης.

Η ουγγρική εταιρεία ενέργειας MOL και ο σλοβακικός φορέας εκμετάλλευσης αγωγών Transpetrol επιβεβαίωσαν ότι οι ροές έχουν σταματήσει για μερικές ημέρες λόγω της μη καταβολής τελών διαμετακόμισης. Η MOL δήλωσε ότι διαθέτει αποθέματα για αρκετές εβδομάδες και εργάζεται για την ανεύρεση λύσης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Το «χάος» δεν θα γίνει αποδεκτό, λέει ο Πρόεδρος του Ιράν

Ο «Ίαν» σαρώνει τις νοτιοδυτικές ακτές της Φλόριντα

Υπέρ της ένωσης με τη Ρωσία τα δημοψηφίσματα, λέει η Μόσχα

Το «Yunus» βγαίνει παγανιά…

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα