ΑΘΗΝΑ
00:07
|
20.04.2024
Η πόλη αυστηροποίησε τα πρόστιμα για την κατανάλωση αλκοόλ στο δρόμο που πλέον φτάνουν μέχρι τα 600 ευρώ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Βαρκελώνη αποφάσισε να πατάξει περαιτέρω τα υπαίθρια πάρτι κατανάλωσης αλκοόλ γνωστά ως μποτελόν επιβάλλοντας πρόστιμα έως και 600 ευρώ. Μέχρι τώρα, τα πρόστιμα κυμαίνονταν από 60-100 ευρώ, τα οποία, εάν καταβάλλονταν εντός 30 ημερών, μειώνονταν κατά 75%. Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, η έγκαιρη καταβολή των προστίμων τα μειώνει μόνο κατά 50%.

Τα μποτελόν, όπου δεκάδες, εκατοντάδες και περιστασιακά χιλιάδες νέοι συγκεντρώνονται σε πλατείες, πάρκα ή σε παραλίες καταναλώνοντας αλκοόλ δεν είναι νέο φαινόμενο. Ωστόσο, αυξήθηκαν ιδιαίτερα στη Βαρκελώνη το περασμένο καλοκαίρι, καθώς τα μπαρ επιτρεπόταν να ανοίγουν μόνο για περιορισμένες ώρες ή καθόλου εν μέσω των απαγορεύσεων κυκλοφορίας και των αυστηρών περιορισμών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι προσπάθειες της αστυνομίας να διαλύσει τα πλήθη παρεμποδίζονται από την μέθη και το γεγονός ότι η επιβολή προστίμων σε ξένους τουρίστες δεν έχει αντίκτυπο, καθώς γνωρίζουν ότι δεν θα βρίσκονται στη χώρα ώστε να αναγκαστούν να πληρώσουν.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομικής δύναμης της Βαρκελώνης, Πέδρο Βελάσκουεζ, μεταξύ 2-8 Αυγούστου επιβλήθηκε πρόστιμο έως και 100 ευρώ σε 747 άτομα για κατανάλωση αλκοόλ στο δρόμο. Τα υψηλότερα πρόστιμα θα επιβάλλονται για την πρόκληση διαταραχής ή αντικοινωνικής συμπεριφοράς, ο ορισμός της οποίας θα εξαρτάται από τους αστυνομικούς.

«Τα πρόστιμα των 600 ευρώ αφορούν την πρόκληση σοβαρής διαταραχής στην καθημερινή ζωή των πολιτών», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Άλμπερτ Μπατλ, δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για τον νόμο και την τάξη. «Αυτό για το οποίο μιλάμε είναι η δημόσια τάξη».

Ωστόσο, ιδιοκτήτες μπαρ και εστιατορίων διαμαρτύρονται ότι μια νέα απόφαση που υποχρεώνει τις εξωτερικές βεράντες στα πιο τουριστικά μέρη της πόλης να κλείνουν στις 11 μ.μ. θα έχει ως μοναδικό αποτέλεσμα περισσότερα μποτελόν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα