ΑΘΗΝΑ
07:45
|
17.05.2024
Νωρίτερα σήμερα περίπου 20 σκάφη του κινεζικού και ταϊβανέζικου πολεμικού ναυτικού παρέμειναν κοντά στη μέση γραμμή του Στενού της Ταϊβάν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο στρατός της Ταϊβάν πραγματοποίησε σήμερα ασκήσεις πυροβολικού με πραγματικά πυρά που προσομοιώνουν την άμυνα του νησιού, καθώς η Κίνα συνέχισε τις αεροπορικές και ναυτικές ασκήσεις που ξεκίνησε μετά την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, στο νησί.

Αξιωματούχοι της Ταϊβάν υποστηρίζουν ότι οι σημερινές ασκήσεις, οι οποίες περιλάμβαναν βολές πυροβολικού στη θάλασσα, είχαν προγραμματιστεί εδώ και καιρό και δεν ήταν αντίδραση στις ασκήσεις της Κίνας.

Λίγο μετά το τέλος των πολύωρων ταϊβανέζικων στρατιωτικών ασκήσεων, η Ανατολική Διοίκηση της Κίνας ανακοίνωσε ότι συνεχίζει τις ασκήσεις της στις θάλασσες και τον εναέριο χώρο γύρω από την Ταϊβάν.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο μη κατονομαζόμενη πηγή με γνώση του θέματος, μετέδωσε επίσης ότι περίπου 20 σκάφη του κινεζικού και ταϊβανέζικου πολεμικού ναυτικού παρέμειναν σήμερα το πρωί κοντά στη μέση γραμμή του Στενού της Ταϊβάν. Σύμφωνα με την πηγή, ορισμένα κινεζικά σκάφη προσπάθησαν στιγμιαία να περάσουν την μέση γραμμή, ενώ το ναυτικό της Ταϊβάν παρακολουθούσε τις κινήσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

11χρονα γενέθλια της ΒΙΟΜΕ στις 17 και 18 Μαΐου

Για το Μουσείο η πενθήμερη εργασία

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη, αφρικανική σκόνη και ισχυροί άνεμοι

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα