ΑΘΗΝΑ
01:47
|
20.04.2024
Παραιτήθηκε ο συνήγορος υπεράσπισης του 21χρονου δράστη της γυναικοκτονίας στο Περιστέρι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στον αέρα έμεινε η προγραμματισμένη για το πρωί της Δευτέρας απολογία του 21χρονου φερόμενου ως γυναικοκτόνου στο Περιστέρι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο συνήγορός του, ο οποίος είχε διοριστεί αυτεπαγγέλτως παραιτήθηκε με αποτέλεσμα να πρέπει να οριστεί νέος δικηγόρος από τον σχετικό κατάλογο, ο οποίος ενδέχεται να ζητήσει νέα προθεσμία για τον εντολέα του.

Η κατηγορία που βαραίνει τον φερόμενο ως δράστη του αποτρόπαιου εγκλήματος στο Περιστέρι είναι εκείνο της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα ευρήματα των ιατροδικαστών, ο θάνατος της 17χρονης προήλθε από ασφυξία, ενώ φαίνεται πως είχαν φράξει οι αναπνευστικές οδοί του στόματος και της μύτης. Το θύμα φαίνεται να πάλεψε σκληρά για τη ζωή του πριν ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός θανάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία, από όπου φαίνεται πως επεδίωκε να βρεθεί στην Κεντρική Ευρώπη μαζί με άλλους μετανάστες, ότι σκότωσε τη 17χρονη μετά από καυγά που είχαν.

Στο μεταξύ, πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου διευκρίνισαν σήμερα ότι ο φερόμενος ως δολοφόνος της 17χρονης έχει καταθέσει μια φορά αίτημα ασύλου, τον Ιούλιο του 2021, το οποίο εντός 15 ημερών είχε απορριφθεί. Μεταγενέστερα κατέθεσε εκπρόθεσμη προσφυγή, ενώ στα αρχεία της Υπηρεσίας Ασύλου εμφανίζεται με μοναδικό φάκελο και έχει στην κατοχή του ένα δελτίο ταυτότητας αιτούντος άσυλο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα