ΑΘΗΝΑ
11:52
|
17.06.2024
«Η πολιτική μας δεν έχει αλλάξει, είναι υποστήριξη για το status quo» δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Κόλιν Καλ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Γραφείο χάραξης πολιτικής του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε πως το Πεντάγωνο δεν έχει αλλάξει την εκτίμησή του ότι η Κίνα δεν σχεδιάζει να εισβάλει στην Ταϊβάν τα επόμενα δύο χρόνια, παρά την έναρξη πρωτοφανών στρατιωτικών ασκήσεων του Πεκίνου γύρω από το νησί την περασμένη εβδομάδα.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν ο στρατός έχει μια νέα εκτίμηση για το αν η Κίνα πρόκειται να εισβάλει στην Ταϊβάν τα επόμενα δύο χρόνια δεδομένων των γεγονότων της τελευταίας εβδομάδας, ο Κόλιν Καλ, υφυπουργός Άμυνας για την πολιτική, απάντησε λακωνικά: «Όχι».

«Είναι σαφές ότι το Πεκίνο προσπαθεί να δημιουργήσει ένα είδος νέας κανονικότητας με στόχο να προσπαθήσει να εξαναγκάσει την Ταϊβάν αλλά και ειλικρινά να εξαναγκάσει τη διεθνή κοινότητα δεδομένης της σημασίας του Στενού της Ταϊβάν για την παγκόσμια οικονομία», σχολίασε ο Καλ, χαρακτηρίζοντας την αντίδραση της Κίνας στην επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν μια «κατασκευασμένη» κρίση.

«Η πολιτική μας δεν έχει αλλάξει, είναι υποστήριξη για το status quo», δήλωσε ο υφυπουργός καταλήγοντας: «Η πολιτική της Κίνας είναι αυτό που έχει αλλάξει».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ελεύθερος με τον όρο να μην πλησιάζει τη σύζυγό του αφέθηκε ο Απόστολος Λύτρας

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί φτερούγες κοτόπουλου λόγω σαλμονέλας

Τη διάλυση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου ανακοίνωσε ο Νετανιάχου

Στο σφυρί 80 ακίνητα των ΕΛΤΑ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα