ΑΘΗΝΑ
16:40
|
01.07.2024
Φορείς της περιοχής αγωνίζονται «για τα Εξάρχεια της κοινωνικής αυτοοργάνωσης και της ταξικής αλληλεγγύης, ενάντια στο Κράτος και το Κεφάλαιο που συνθλίβουν τις ζωές μας».
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συγκέντρωση και πορεία μετά τις 7.00 το απόγευμα στην πλατεία των Εξαρχείων προγραμματίζουν φορείς κατοίκων της περιοχής και συλλογικότητες και μέλη του ΜέΡΑ25 που αντιστέκονται στα σχέδια για την ανέγερση σταθμό του μετρό στην περιοχή.

Σε ανακοίνωσή τους φορείς κατοίκων της περιοχής επισημαίνουν πως αγωνίζονται «για τα Εξάρχεια της κοινωνικής αυτοοργάνωσης και της ταξικής αλληλεγγύης, ενάντια στο Κράτος και το Κεφάλαιο που συνθλίβουν τις ζωές μας».

«Ας είμαστε όλοι/όλες/όλα έτοιμοι/έτοιμες/έτοιμα» καταλήγει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, γύρω στις 4.30 το πρωί δυνάμεις των ΜΑΤ συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Εξαρχείων αφού προηγουμένως μέσα στη νύχτα είχαν εισβάλλει στην περιοχή μπουλντόζες.

Δεν έλειψαν οι έντονες διαμαρτυρίες κατοίκων της περιοχής ενώ το ΜέΡΑ25 στάθηκε από το πρώτο λεπτό στο πλευρό τους, κάνοντας λόγο για «στρατηγική απόφαση προκειμένου εκτός από τα δέντρα και τον ελεύθερο χώρο να ισοπεδωθεί και η ιστορική χρήση και ο συμβολισμός της πλατείας».

Το ΜέΡΑ25 είχε από καιρό καταγγείλει ότι η κίνηση των εργολάβων και της κυβέρνησης θα γινόταν ακριβώς στην περίοδο του Αυγούστου που όλη η πόλη θα ήταν άδεια, και η προσοχή των πολιτών στραμμένη αλλού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκκενώσεις λόγω των πυρκαγιών σε Χίο και Κω -Φωτιά στο Ηράκλειο Κρήτης

Γαλλία: Σύλληψη δύο κορυφαίων σκηνοθετών για σεξουαλική κακοποίηση

Γάζα: Ελεύθερος μετά από επτά μήνες ο διευθυντής του αλ Σίφα

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στη Μονεμβασιά

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα